Winters weer verwacht

Nieuws

12 januari 2017

Voor morgen, vrijdag 13 januari, wordt winters en stormachtig weer voorspeld. Vooral in het zuidoosten in het land. Het KNMI geeft zelfs code geel af voor sneeuwval en zware windstoten.

Minder intercity's

Omdat dit weer tot hinder kan leiden voor treinreizigers rijden er op het traject Den Bosch - Eindhoven - Sittard in elk geval minder intercity's. Ook kan dit voor reizigers een extra overstap betekenen op station Eindhoven. HIerdoor ontstaat er meer ruimte om eventuele problemen op het spoor snel op te lossen. We nemen extra maatregelen om reizigers zo goed mogelijk van dienst te zijn. 

Bereid de treinreis goed voor

We raden reizigers aan om de weerberichten goed in de gaten te houden en vlak voor de reis de reisplanner te raadplegen. De treinreis kan langer duren dan normaal en het kan in de treinen drukker zijn dan gebruikelijk.

Preventieve maatregelen

ProRail zet morgen extra sneeuw-, storingsploegen en hulplocomotieven klaar om snel sneeuw te kunnen ruimen, storingen te verhelpen of gestrande treinen weg te kunnen slepen. NS zet extra personeel in op stations en in de treinen. Ondanks de extra maatregelen kunnen reizigers nog steeds last hebben van het weer. NS en ProRail zetten alles op alles om de treinreis zo vlot mogelijk te laten verlopen. We raden reizigers aan om de weerberichten ook na morgen goed in de gaten te houden en goed voorbereid op reis te gaan.

 

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers