Zandtransporten aanleg derde spoor opnieuw van start

Nieuws

17 oktober 2017

Vanaf dinsdag 17 oktober tot en met vrijdag 24 november gaan de zandtransporten voor de aanleg van het derde spoor tussen Zevenaar en de Duitse grens opnieuw van start. Het eerder aangevoerde zand voldeed niet aan de kwaliteit die nodig is voor de bouw van het spoor. Er is zeer recent gebleken dat de zandwinlocatie Wezendonk in Spijk wel de noodzakelijke kwaliteit zand kan leveren. Hierdoor was de aannemer Dura Vermeer genoodzaakt om een nieuwe route te bepalen.

Nieuwe route zandtransport

Voor het transport van het zand zijn vier routes onderzocht. Uit dat onderzoek is gebleken dat de meest veilige route vanaf de zandwinlocatie in Spijk naar het project loopt via de N811 (Batavenweg, Brugweg, Aerdtweg, Witte Kruis) en de N336 (Dorpsstraat) naar de N812 Beekseweg, waar de vrachtwagens naar de werkterreinen rijden. Veiligheid gaf de doorslag voor de keuze van deze route, aangezien hier fietsers gescheiden zijn van het autoverkeer. Deze loopt echter door de kern van Babberich, wat hinder kan opleveren.

Aanvullende maatregelen

Vanwege bezorgdheid van inwoners en de gemeente Zevenaar zijn de partijen ProRail, Dura Vermeer, gemeente Zevenaar en de Dorpsraad Babberich op zeer korte termijn bij elkaar gekomen om hierover in gesprek te gaan. Uit het gesprek zijn de volgende aanvullende (veiligheids)maatregelen gekomen:

  • Bij de rotonde Witte Kruis en de oversteekplaats bij de Sint Fransiscusschool worden verkeersbegeleiders ingezet om de veiligheid te handhaven. Zij zijn aanwezig tussen 07:00 en 19:00 uur. Indien het zandtransport ’s middags eerder is afgelopen, dan verlaten de verkeersbegeleiders ook de twee locaties.
  • De chauffeurs van de zandtransporten ontvangen de instructie om met aangepaste snelheid de kern van Babberich te passeren.
  • De vrachtwagens worden gestickerd zodat het helder is dat zij rijden voor het project aanleg derde spoor Zevenaar.

Periode zandtransport

Het zandtransport vindt gedurende werkdagen plaats van dinsdag 17  oktober tot en met vrijdag 24 november 2017 tussen 07:00 en 19:00 uur. In de tweede helft van januari en de eerste helft van februari zal er gedurende vier weken opnieuw zandtransport plaatsvinden voor de aanleg van het derde spoor.

Inloopspreekuur

Medewerkers van ProRail, Dura Vermeer, de gemeente Zevenaar en een afvaardiging van de Dorpsraad Babberich gaan graag met u in gesprek over de werkzaamheden voor de aanleg van het derde spoor. Daarom vindt er op woensdag 25 oktober 2017 van 19:30 uur tot 21:00 uur een inloopavond plaats in het Kulturhus, Babborgaplein 3a in Babberich. Zij zijn aanwezig om met u in gesprek te gaan en te luisteren naar uw ervaringen met de zandtransporten. Ook wordt de voortgang en de planning van de werkzaamheden besproken.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over de werkzaamheden voor de aanleg van het derde spoor in Zevenaar? Surf dan naar de projectpagina Zevenaar derde spoor van ProRail. Verder kunt u contact opnemen met ProRail via www.prorail.nl/contact of telefonisch via (0800) 776 72 45 (gratis).

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers