Zes dagen werk bij Amsterdam afgerond

Nieuws

6 mei 2024

De afgelopen week is gewerkt aan sporen, wissels, perrons en spoorbruggen tussen Amsterdam Centraal en Amsterdam Bijlmer Arena. Dit hinderde het treinverkeer, maar intussen rijden de treinen weer. "Het waren zes spannende dagen, maar de klus is geklaard."

Drukke week

Coördinerend bouwmanager Wai Ko van ProRail heeft een drukke week achter de rug. "We werkten op veel plaatsen tegelijk aan meerdere projecten", vertelt ze. "Dat zorgt ervoor dat het extra spannend is gedurende zo’n week, want al dat werk grijpt in elkaar. Als een project vertraging oploopt, heeft dat mogelijk invloed op de rest." Alle klussen zijn op tijd afgerond waardoor op 5 mei alle treinen weer konden rijden.

Vernieuwen dwarsliggers

Waar zijn we dan mee bezig geweest? Wai somt het op: "We hebben bij Amsterdam Centraal dwarsliggers onder wissels vervangen. Een belangrijke klus voordat we starten met het ombouwen van Amsterdam Centraal wat aanstaande zomer start. Daarnaast hebben we onderhoud gepleegd ter hoogte van het Lozingskanaal. Denk daarbij aan het vervangen van spoorgrind en bevestigingsmiddelen."

  • Werkzaamheden Amsterdam
    Zes dagen werk tussen Amsterdam Centraal en Amsterdam Bijlmer Arena
  • Terwijl Nederland vakantie had is er hard gewerkt
    Terwijl Nederland vakantie had is er hard gewerkt
  • Er werd gewerkt aan sporen, wissels, perrons en spoorbruggen
    Er werd gewerkt aan sporen, wissels, perrons en spoorbruggen

Conserveren spoorbruggen

Op station Amstel hebben we de perronkeerwanden hersteld en verderop zijn we bezig met het 'conserveren' van de spoor- en metrobruggen over de Weespertrekvaart. Wai: "Dat werk is nog niet helemaal af, maar we hebben wel het werk uitgevoerd waarbij we op de trein- en metrosporen moesten werken. De komende maanden gaan we verder met dat werk. We stralen de bruggen schoon, herstellen roestplekken en verven de bruggen zodat ze er weer fris bijliggen."

Werk in de vakantie

Terwijl Nederland vakantie had is er dus hard gewerkt. Dit doen we omdat in vakanties minder mensen met de trein rijden. Ook in Zwolle werkten we de afgelopen week en in Tilburg voeren we ook een grote klus uit.

Meer over:

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers