Zomerhinder 2016

Nieuws

30 juli 2016

Gevolgen voor trein- en wegverkeer tussen vrijdag 19 augustus (21.30 uur) tot vrijdag 26 augustus 2016.

In de Noordelijke Randstad werken ProRail  en RWS al een paar jaar aan een betere weg- en spoorinfra. OV SAAL staat voor een spoorverdubbeling van de Zuidtak van Amsterdam en capaciteitsuitbreiding bij Almere door de bouw van  twee keersporen en 24 kilometer geluidschermen. Rijkswaterstaat verbreedt met het project SAA de drukke snelwegen tussen Schiphol, Amsterdam en Almere. De extra rijstroken verbeteren de doorstroming en daarmee de bereikbaarheid van de noordelijke Randstad. Ook wordt de leefbaarheid in de omgeving vergroot; bij Muiden verlegt RWS de A1 en bouwen zij het breedste aquaduct van Europa.

Allemaal hard nodig, omdat het steeds drukker wordt op de weg en het spoor. Onderzoeken laten zien dat er in 2030 alleen al tussen Almere en Amsterdam dagelijks zo’n tachtigduizend mensen op en neer reizen. SAA en OVSAAL zorgen ervoor dat de regio de verwachte groei aankunnen.

In augustus zetten we een grote stap. Dan worden de spoorbrug bij Muiderberg en de keersporen bij Almere Centrum op het spoorwegnet aangesloten. Ook stelt Rijkswaterstaat gedeeltelijk het aquaduct en de brug over het Amsterdam Rijnkanaal open.

Trein- en wegverkeer

Vrijdag 19 augustus (21.30 uur) tot vrijdag 26 augustus (12.30 uur)
Geen treinverkeer tussen Almere Oostvaarders – Weesp – Almere Oostvaarders en Naarden/Bussum.

Vrijdag 19 augustus (20.00 uur) tot maandag 22 augustus (05.00 uur)
Het wegverkeer richting Almere en Amersfoort wordt omgeleid via A9, A2, A12 en A27. Op de A1 richting Amsterdam zijn er twee rijstroken beschikbaar ter hoogte van Knooppunt Muiderberg. Muiden en Muiderberg zijn alleen bereikbaar met een toegangspas voor bewoners en bedrijven.

Ga goed voorbereid op reis en check voor u op reis gaat.
Informatie over de trein:  zie de reisplanner NS.nl of kijk op m.ns.nl voor een reisadvies op maat.
Voor meer actuele informatie over de weg: zie bezoekerscentrum.rijkwaterstaat.nl of reisinformatie via Timesupp, Flitsmeister, GoAbout of de VerkeersinformatieDienst.

Eén weekend

Alle omzettingen in één weekend laten plaatsvinden heeft als voordeel dat hiermee voorkomen wordt dat er meerdere keren een gedeeltelijke afsluiting nodig is, wat enkele weken hinder zou geven door bijvoorbeeld wegversmallingen. De praktijk leert dat het voor de doorstroming beter is om verkeersdeelnemers één keer te laten wennen aan een nieuw wegbeeld.
Bewust is gekozen voor de zomervakantie.  Het is dan een stuk minder druk op de weg en op het spoor. Natuurlijk blijft het vervelend voor de reizigers. Om voor hen de hinder te beperken hebben we deze periode met onder meer de omliggende gemeenten, NS, RWS en ProRail minutieus voorbereid. Met flink puzzelen is ons dat gelukt en kunnen we veel opvangen met de inzet van bussen en goed aangegeven omleidingsroutes. Reizigers moeten wel rekening houden met extra reistijd.

 

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers