Zwolle: 'I did it Railway'

Nieuws

Gepubliceerd op 9 maart 2016 - Laatste update: 16 augustus 2020 10:53 uur

Onze oproep om tegeltjeswijsheden voor de nieuwe reizigerstunnel op station Zwolle zorgde vorig jaar voor veel reacties. In korte tijd kwamen er via social media ruim 200 (spoor)spreuken binnen. Vijf daarvan zijn vereeuwigd in de tunnel.

'I did it Railway’, ‘Zonder dwarsliggers geen spoor’, ‘Van Tegelen naar hier: reistijd elf kwartier’, ‘Het gaat er niet om welke weg je inslaat, maar om het spoor dat je achterlaat’ en ‘Zelfs tunnelvisie is een teken aan de wand’. Het zijn de vijf winnende spreuken die we hebben ingemetseld in de wand van de nieuwe tunnel in Zwolle. Dit tot verrassing van de inzenders waarvan er vanmiddag twee aanwezig waren: Vincent Mepschen en Mirjam Kies. Zij dachten dat ze naar Zwolle waren gekomen om hun eigen tegel in ontvangst te nemen en wisten nog niet dat hun spreuken zijn vereeuwigd aan de wand. 

Noeste arbeid

De nieuwe perrontunnel op station Zwolle is voorzien van 3,2 miljoen mozaïektegels. Dat ziet er prachtig uit, maar het inmetselen was wel een echte monsterklus! Daarom vroegen we mensen via social media de tegelzetters een hart onder de riem te steken. En vanaf dat moment regende het (spoor)spreuken.

ZwolleSpoort

De nieuwe reizigerspassage is onderdeel van het project ZwolleSpoort dat ProRail uitvoert in opdracht van van het ministerie van Infrastructuur en Milieu. Zwolle is een belangrijk ov-knooppunt. Uit acht richtingen komen er treinen aan en met het project maakt ProRail het station én het spoor geschikt voor de toekomst.

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers