Veel zomerwerk op de planning

Ook deze zomer werken we op verschillende plekken aan spoor en stations. Dit jaar meer dan ooit. Reizigers dienen rekening te houden met minder of geen treinen en omwonenden met eventuele overlast.

Lees meer

Zwolse busbrug op definitieve plek. Inrijdoperatie succesvol

Nieuws

20 mei 2018

In de nacht van zaterdag 19 op zondag 20 mei hebben werknemers van BAM Infra, ProRail, Sarens en Victor Buyck de Zwolse busbrug op zijn definitieve plek gemanoeuvreerd. De nooit eerder vertoonde 'inrijdoperatie' met de kolossale 110 meter lange S-vormige megaconstructie van ruim 1000 ton verliep minutieus en geheel volgens planning.

Zaterdagochtend 19 mei om 03:30 uur kwamen de eerste wielen van de transportwagens van Sarens voorzichtig in beweging. Daarmee was de megaklus gestart en de busbrug onderweg naar zijn definitieve plaats over het spoor. De gehele 'inrijdoperatie' verliep vervolgens gecontroleerd in verschillende fasen.

In de nacht van zaterdag 19 op zondag 20 mei omstreeks 02:00 uur lag de brug op zijn definitieve plaats en was de aansluiting met de pijler ter hoogte van het gebouw van City-Post gemaakt. De blauwe transportwagens van Sarens worden op dit moment verwijderd waarna de brug geheel op de pijlers.rust. Wat resteert zijn de laatste controlemetingen en het herstellen en aansluiten van de bovenleiding zodat de spanning op de bovenleiding terug kan en de eerste treinen vanaf maandagochtend 21 mei weer kunnen rijden.
Bekijk hier de foto's van de operatie van vannacht.

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers