Drie minuten stil

Aanstaande zaterdag 20 april, om 22.30 uur, ligt het openbaar vervoer drie minuten stil. Het is een signaal: geweld in trein, bus, tram en metro moet stoppen. ProRail ondersteunt dit protest.

Lees meer

Gevaarlijke overweg Voorst afgesloten

Nieuws

28 november 2019

ProRail en gemeente Voorst sloten in de ochtend van 28 november de overweg Woudweg in Teuge. Wegverkeer kan hier het spoor niet meer oversteken. Anne Zwiers, directeur overwegen bij ProRail is gedreven: "We gaan net zolang door tot we van deze onbeveiligde overwegen af zijn."

Bolkhorstweg gaat ook dicht

De nabije overweg Bolkhorstweg staat ook op de nominatie voor afsluiting. Over deze situatie neemt gemeente Voorst later nog een besluit. De overweg is van hetzelfde type: zonder bomen en bellen, dus een niet actief beveiligde overweg (NABO). Het ligt ook hier het meest voor de hand om de route voor verkeer af te sluiten. ProRail en gemeente werken hierin constructief samen. 

Hulp Gemeenten nodig 

Zwiers: "Dit type overwegen is niet meer van deze tijd. In het hele land zijn we in overleg met betrokkenen om maatregelen te nemen. We hebben daar vaak de medewerking van gemeenten dringend bij nodig. Zij nemen immers het besluit tot het definitief uitvoeren van maatregelen. 

Veiligheid inwoners

"We zijn blij met een gemeente als Voorst die net als wij met hoge urgentie af wil van onbeveiligde overwegen in hun gemeente", aldus Anne Zwiers. "Zij investeren daarmee in de veiligheid van hun inwoners." 

Zo snel mogelijk

Het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (IenW) heeft ProRail opdracht gegeven om 180 publiek toegankelijke NABO’s op het reizigersnet liggen zo snel mogelijk op te heffen. Bijna veertig zijn inmiddels daadwerkelijk aangepakt.
Behalve Voorst sluit ook Hilversum vandaag een NABO af.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers