Onze organisatie : Raad van bestuur en Executive Committee

De raad van bestuur (RvB) is verantwoordelijk voor het besturen van ProRail. Dit houdt in dat de raad zorgdraagt voor een heldere strategie met bijbehorende doelen. Ook stuurt de RvB op cultuur en organisatieontwikkeling. De directeuren ondersteunen de raad bij de uitvoering van deze taken.

Dagelijkse operatie

De raad van bestuur én deze directeuren vormen samen de Executive Committee (ExCo). De ExCo is verantwoordelijk voor de dagelijkse operatie van ProRail en de uitvoering van onze strategie: ProRail verbindt, verbetert, verduurzaamt.

Leden

De raad van bestuur bestaat uit drie leden: CEO John Voppen, CFO a.i. Nynke Dalstra en COO Ans Rietstra. De Executive Committee bestaat totaal uit twaalf leden, waarbij iedere directeur verantwoordelijk is voor een bedrijfseenheid. De raad van bestuur en de Executive Committee worden ondersteund door de bestuurssecretaris.

Raad van bestuur

 • John Voppen Chief Executive Officer (CEO)

  John Voppen is op 1 december 2019 gestart als CEO van ProRail. Daarvoor (sinds april 2016) was hij COO. Na zijn studie aan de Universiteit van Twente is John jaren werkzaam geweest als senior manager bij Accenture. Sinds 2005 heeft hij diverse functies gehad binnen ProRail. Van Manager Control IM tot directeur Financiën, en van 2011 tot 2016 directeur Verkeersleiding. Naast zijn werk is John lid van de Raad van Toezicht van het Deventer Ziekenhuis en in zijn vrije tijd traint hij een basketbalteam.

 • Ans Rietstra Chief Operational Officer (COO)

  Ans is op 1 december 2019 gestart als COO in de Raad van Bestuur. Ze trad in 2016 in dienst bij ProRail als directeur Projecten. Zij startte haar carrière in de arbeidsvoorziening en vervulde diverse functies bij een aantal gemeentes, was korpschef bij de Politie Noord-Holland Noord en algemeen directeur Stadsbeheer bij de Gemeente Den Haag. Bij ProRail betrekt Ans zoveel mogelijk mensen in de keten: van collega’s tot aannemers en ingenieursbureau. Want alleen als alle koppen bij elkaar gestoken worden, kan het vervoer nog beter functioneren. Nu en in de toekomst.

 • Nynke Dalstra Chief Financial Officer (CFO) a.i.

  Nynke Dalstra is interim Chief Financial Officer (CFO). Zij neemt de taken tijdelijk waar na het vertrek van Hans van Leeuwen. Nynke werkte eerder als CFO bij Royal HaskoningDHV. Daarvoor was ze werkzaam in financiële, technische en commerciële functies bij onder meer AkzoNobel. Daarnaast is ze commissaris bij een aantal bedrijven, waaronder Havenbedrijf Rotterdam en waterbedrijf Evides.

Executive Committee

 • Inés Plasmans - Levert Communicatie en Externe Betrekkingen

  Inés is in 2005 als interim HR-manager bij ProRail Verkeersleiding gestart. Daarna heeft ze gewerkt als afdelingsmanager bij ProRail Projecten en vanaf 2013 als regiodirecteur Relatiemanagement in Zuid Nederland. Vanaf 1 februari 2018 is zij directeur Communicatie en Externe Betrekkingen. Inés is na haar studie Bestuurskunde aan de Erasmus Universiteit gestart als organisatieadviseur binnen de sociale zekerheid, waarna ze diverse HR-management functies in die sector heeft vervuld.

 • Arjen Boersma ICT

  Arjen is in 2008 bij ProRail begonnen om de operatie van ICT procesmatig in te richten en de kwaliteit van de ICT dienstverlening te verhogen. Na diverse advies- en management functies binnen en buiten ICT, is hij in 2015 manager van het CIO Office geworden en gaf hiermee richting aan alle IT ontwikkelingen. Voor ProRail werkte Arjen als Organisatie Adviseur en Verandermanager en vervulde diverse interim-management functies in de IT en Informatievoorziening in uiteenlopende sectoren. Bij ProRail staat Arjen voor samenwerken, verbinden en doorbreken van patronen om de technologiesprongen mogelijk te maken die wij nodig hebben om klaar te zijn voor de toekomst.

 • Raymond van Hattem HRM

  Raymond heeft na zijn studies Hotelmanagement in Maastricht en Burgerlijk Recht en Sociaal Recht aan de Erasmus Universiteit brede ervaring opgedaan in grote organisaties. Hij had diverse managementfuncties op gebied van HR bij onder meer Rabobank, Algemene Werkgeversvereniging AWVN, KPN Telecom en werkte enige tijd als consultant. In augustus 2017 startte Raymond bij ProRail als HR-directeur. Hij is eindverantwoordelijk voor alle HR van ProRail, en lijnverantwoordelijk voor de 100 HR-medewerkers.

 • Paul Carstens Procurement

  Paul is na zijn studie (Civiele Techniek aan de Technische Universiteit Delft en Economie aan de Erasmus Universiteit) tien jaar werkzaam geweest als partner bij Horvat&Partners. Vervolgens heeft Paul, voordat hij directeur Procurement werd, diverse functies vervult binnen ProRail. Hij is operationeel leidinggevende geweest in twee regio’s van ProRail en programmadirecteur Prestatie Gericht Onderhoud; een landelijk veranderopgave van inputgestuurde onderhoudscontracten naar prestatiecontracten. Vervolgens heeft hij leiding gegeven aan de technische afdeling bij Projecten.

 • Riet Schroven Projecten

  Riet was hoofd Operatie Onderhoud & Services bij NS. Daarvoor werkte ze onder meer als vice president Construction and Maintenance bij VodafoneZiggo. Daar zette zij succesvol een fusie neer tussen verschillende bedrijven en ze stuurde de infrastructuurprojecten aan. Daarnaast heeft Riet ervaring als managementconsultant in diverse landen.

 • Roel Salden Verkeersleiding

  Roel trad in september 2015 in dienst bij ProRail als directeur Verkeersleiding. Hiervoor was hij 8 ½ jaar werkzaam als landelijk directeur Verkeersmanagement en regionaal directeur Droog bij Rijkswaterstaat. Door zijn ervaring bij Rijkswaterstaat weet hij wat het betekent om als organisatie veel belangstelling te hebben van politiek en media. Ook ProRail staat geregeld in de schijnwerpers. Dat vergt veel van medewerkers. Daarom zet Roel zich in voor een stevige en zelfverzekerde interne organisatie.

 • Bas Bakker Capaciteitsmanagement

  Bas werkt al jaren in de spoorwereld. Vanaf juli 2019 was hij manager Mobiliteitsontwikkeling bij de afdeling Capaciteitsmanagement. Voor die tijd was hij directeur Concessiemanagement en Strategie en directeur Netwerkontwikkeling en Ontwerp bij NS. Daarvoor leidde hij de aanbestedingen van de OV-concessies in en rondom Amsterdam en was hij management consultant. Bas studeerde Transport Economics aan de Erasmus Universiteit.

 • Karel van Gils Innovatie

  Karel is in september 2016 begonnen bij ProRail als directeur Assetmanagement. Vanaf 1 februari 2019 is hij directeur Innovatie, van de nieuwe afdeling waar technologievernieuwing, innovatie en gerelateerde procesvernieuwing samenkomen. Eerder werkte Karel ruim 20 jaar, tussen 1991 en 2012, bij NS, onder meer als regiodirecteur Reizigers Randstad Zuid. Bij het GVB was hij directeur Techniek, waar hij verantwoordelijk was voor het materieel en de railinfrastructuur, de ICT en de implementatie van de Noord/Zuidlijn. Naast zijn werk bij ProRail is Karel ook lid van de adviesraad van regiotram Utrecht en bestuurslid bij Railalert.

 • Wouter van Dijk Asset Management

  Wouter begon zijn loopbaan als transportconsultant. Daarna volgden diverse functies bij Europe Container Terminals (ECT) en een uitstapje naar het Duitse Optimodal/Kombiverkehr. Sinds 2011 was hij director Logistics van het Havenbedrijf Rotterdam. En in augustus 2016 ging hij aan de slag bij ProRail als directeur Vervoer en Dienstregeling bij ProRail. Vanaf 1 februari 2019 is Wouter directeur Asset Management. Buiten ProRail is Wouter lid van de raad van commissarissen van Groningen Railport.

 • Dorothea Godijn Bestuurssecretaris ExCo, RvB en RvC

  Dorothea werkt sinds september 2016 als Bestuurssecretaris bij ProRail. Ze heeft Rechten gestudeerd in Leiden en heeft na haar studie als jurist gewerkt bij KPN en SNS REAAL en als advocaat bij Loyens & Loeff. In haar vorige functie was ze secretaris bij verzekeraar VIVAT, het moederbedrijf van Zwitserleven en Reaal. Bij ProRail ondersteunt Dorothea de ExCo, de RvB en de RvC.

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers