Raad van Bestuur en ExCo

Executive Committee

Raad van Bestuur

De positionering van ProRail, het neerzetten van een heldere strategie, doelen bedenken en sturen op cultuur, houding en gedrag: dat én meer is het terrein de raad van bestuur (RvB).

De RvB-leden houden zich bezig met de volgende aandachtsgebieden: strategie, HRM, communicatie, audit, relatiemanagement, financiën, compliance, capaciteitsverdeling en de operatie (assetmanagement, ict, projecten en verkeersleiding).

Executive Committee

De Executive Committee (ExCo) is verantwoordelijk voor de dagelijkse operatie. De ExCo bestaat uit twaalf leden, waaronder de twee leden van de Raad van Bestuur. De ExCo ondersteunt de RvB bij de uitvoering van zijn taken en verantwoordelijkheden. De CEO is de voorzitter van de Executive Committee.

Contactpersonen

John Voppen

John Voppen

Waarnemend CEO - Chief Executive Officer

COO - Chief Operational Officer
John is sinds april 2016 COO van ProRail. Na zijn studie aan de Universiteit van Twente is John jaren werkzaam geweest als senior manager bij Accenture. Sinds 2005 heeft hij diverse functies gehad binnen ProRail. Van Manager Control IM tot directeur Financiën, en van 2011 tot 2016 directeur Verkeersleiding. Naast zijn werk is John lid van de Raad van Toezicht van het Deventer Ziekenhuis en in zijn vrije tijd traint hij een basketbalteam.

Hans van Leeuwen - chief financial officer ProRail
Hans van Leeuwen - chief financial officer ProRail

Hans van Leeuwen

CFO - Chief Financial Officer

Hans begon 24 jaar geleden aan zijn eerste baan als financieel directeur bij Kelly Services in Nederland. Daarna was hij achtereenvolgens 12 jaar lang CFO bij Ben/T-Mobile en CFO bij VolkerWessels Bouw en Vastgoed. Nadat hij vorig jaar, na ruim 2 jaar Rijssen, vanwege zijn gezin besloot terug te keren naar het westen van het land, kwam hij al gauw in contact met ProRail. Hij trad 1 januari 2016 aan als nieuwe CFO.

Henk Bothof
Henk Bothof

Henk Bothof

Directeur ICT

Henk is bedrijfskundig ingenieur en sinds 1987 werkzaam in de IT. Hij is sinds 2007 in dienst bij ProRail als Directeur ICT. Henk is verantwoordelijk voor alle ICT binnen ProRail: zowel voor de systemen voor de interne bedrijfsvoering als die voor de treinbesturing. En zowel voor het beleid als de uitvoering. Naast zijn functie bij ProRail is hij lid van de raad van commissarissen van HitRail en voorzitter van de raad van toezicht van stichting Scala (Basisscholen Gemeente Heusden).

Inés Plasmans - Levert - Directeur Communicatie ProRail
Inés Plasmans - Levert - Directeur Communicatie ProRail

Inés Plasmans - Levert

Directeur Communicatie en Externe Betrekkingen

Inés is in 2005 als interim HR-manager bij ProRail Verkeersleiding gestart. Daarna heeft ze gewerkt als afdelingsmanager bij ProRail Projecten en vanaf 2013 als regiodirecteur Relatiemanagement in Zuid Nederland. Vanaf 1 februari 2018 is zij directeur Communicatie en Externe Betrekkingen. Inés is na haar studie Bestuurskunde aan de Erasmus Universiteit gestart als organisatieadviseur binnen de sociale zekerheid, waarna ze diverse HR-management functies in die sector heeft vervuld. 

Wouter van Dijk
Wouter van Dijk

Wouter van Dijk

Directeur Asset Management

Wouter begon zijn loopbaan als transportconsultant. Daarna volgden diverse functies bij Europe Container Terminals (ECT) en een uitstapje naar het Duitse Optimodal/Kombiverkehr. Sinds 2011 was hij director Logistics van het Havenbedrijf Rotterdam. En in augustus 2016 ging hij aan de slag bij ProRail als directeur Vervoer en Dienstregeling bij ProRail. Vanaf 1 februari 2019 is Wouter directeur Asset Management. Buiten ProRail is Wouter lid van de raad van commissarissen van Groningen Railport.

Karel van Gils
Karel van Gils

Karel van Gils

Kwartiermaker

Karel is in september 2016 begonnen bij ProRail als directeur Assetmanagement. Vanaf 1 februari 2019 is hij kwartiermaker van de nieuw op te richten afdeling waar technologievernieuwing, innovatie en gerelateerde procesvernieuwing samenkomen. Eerder werkte Karel ruim 20 jaar, tussen 1991 en 2012, bij NS, onder meer als regiodirecteur Reizigers Randstad Zuid. Bij het GVB was hij directeur Techniek, waar hij verantwoordelijk was voor het materieel en de railinfrastructuur, de ICT en de implementatie van de Noord/Zuidlijn. Naast zijn werk bij ProRail is Karel ook lid van de adviesraad van regiotram Utrecht en bestuurslid bij Railalert.

Dimitri Kruik
Dimitri Kruik

Dimitri Kruik

Directeur Capaciteitsmanagement

Dimitri werkt sinds 2009 voor ProRail in diverse managementfuncties en zit sinds 2015 in het executive committee van ProRail. Dimitri is nauw betrokken geweest bij het opstellen van de Lange Termijn Spooragenda. Naast zijn werkzaamheden bij ProRail is Dimitri als docent verbonden aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en is hij bestuursvoorzitter van de Stichting Klimaatvriendelijk Aanbesteden en Ondernemen. Hij studeerde General Management aan de London Business School en Change Management aan Insead.

  Ans Rietstra
  Ans Rietstra

  Ans Rietstra

  Directeur Projecten

  Ans is sinds 1 augustus 2016 in dienst van ProRail als directeur Projecten. Zij startte haar carrière in de arbeidsvoorziening en vervulde diverse functies bij een aantal gemeentes, was korpschef bij de Politie Noord-Holland Noord en algemeen directeur Stadsbeheer bij de Gemeente Den Haag. Bij ProRail betrekt Ans zoveel mogelijk mensen in de keten: van collega’s tot aannemers en ingenieursbureau. Want alleen als alle koppen bij elkaar gestoken worden, kan het vervoer nog beter functioneren. Nu en in de toekomst.

  Roel Salden
  Roel Salden

  Roel Salden

  Directeur Verkeersleiding

  Roel trad in september 2015 in dienst bij ProRail als directeur Verkeersleiding. Hiervoor was hij 8 ½ jaar werkzaam als landelijk directeur Verkeersmanagement en regionaal directeur Droog bij Rijkswaterstaat. Door zijn ervaring bij Rijkswaterstaat weet hij wat het betekent om als organisatie veel belangstelling te hebben van politiek en media. Ook ProRail staat geregeld in de schijnwerpers. Dat vergt veel van medewerkers. Daarom zet Roel zich in voor een stevige en zelfverzekerde interne organisatie.

  Paul Carstens - Directeur Procurement

  Paul Carstens

  Directeur Procurement

  Paul is na zijn studie (Civiele Techniek aan de Technische Universiteit Delft en Economie aan de Erasmus Universiteit) tien jaar werkzaam geweest als partner bij Horvat&Partners. Vervolgens heeft Paul, voordat hij directeur Procurement werd, diverse functies vervult binnen ProRail. Hij is operationeel leidinggevende geweest in twee regio’s van ProRail en programmadirecteur Prestatie Gericht Onderhoud; een landelijk veranderopgave van inputgestuurde onderhoudscontracten naar prestatiecontracten. Vervolgens heeft hij leiding gegeven aan de technische afdeling bij Projecten.

  Portretfoto Raymond van Hattem - Directeur HRM ProRail

  Raymond van Hattem

  Directeur HRM

  Raymond heeft na zijn studies Hotelmanagement in Maastricht en Burgerlijk Recht en Sociaal Recht aan de Erasmus Universiteit brede ervaring opgedaan in grote organisaties. Hij had diverse managementfuncties op gebied van HR bij onder meer Rabobank, Algemene Werkgeversvereniging AWVN, KPN Telecom en werkte enige tijd als consultant. In augustus 2017 startte Raymond bij ProRail als HR-directeur. Hij is eindverantwoordelijk voor alle HR van ProRail, en lijnverantwoordelijk voor de 100 HR-medewerkers.

  Dorothea Godijn

  Dorothea Godijn

  Bestuurssecretaris ExCo, RvB en RvC

  Dorothea werkt sinds september 2016 als Bestuurssecretaris bij ProRail. Ze heeft Rechten gestudeerd in Leiden en heeft na haar studie als jurist gewerkt bij KPN en SNS REAAL en als advocaat bij Loyens & Loeff.  In haar vorige functie was ze secretaris bij verzekeraar VIVAT, het moederbedrijf van Zwitserleven en Reaal. Bij ProRail ondersteunt Dorothea de ExCo, de RvB en de RvC.