Hoe langer hoe beter

Nieuws

2 augustus 2017

ProRail en Strukton zijn, tussen 25 juli en 11 augustus, 24/7 bezig om de sporen op de Moerdijkbrug te vernieuwen. Hierbij worden spoorstaven met een lengte van maar liefst 157 meter gebruikt. Woensdag 2 augustus worden de megalange spoorstaven met de trein naar de Moerdijkbrug vervoerd. Door lange spoorstaven te gebruiken wordt de Moerdijkbrug minder onderhoudsgevoelig.

Minder onderhoudsgevoelig

Op de Moerdijkbrug worden spoorstaven met een lengte van maar liefst 157 meter gebruikt. Voorheen waren de spoorstaven maar 50 meter lang. Hierdoor waren er veel lassen nodig, die een zwak punt vormden en veel onderhoud vergden. De lange sporen worden ingegoten in een rubbere laag. Dit is een enorm karwei ten opzichte van het traditionele vastschroeven van de sporen. Met minder lassen en het ingieten van de rubbere laag, wordt het spoor op de Moerdijkbrug na de werkzaamheden minder onderhoudsgevoelig.

Ruim 150 meter lange spoorstaven

Voor de dubbelsporige Moerdijkbrug zijn de nieuwe spoorstaven in Arnhem eerst bestraald en geprimerd. Vervolgens zijn de spoorstaven per trein naar Hilversum vervoerd, waar ze aan elkaar zijn gezet tot een lengte van 157 meter. In de week van 24 juli is al een deel van de lange spoorstaven naar de Moerdijkbrug getransporteerd. Die zijn afgelopen week ingegoten en inmiddels bijna klaar voor gebruik. Woensdagmiddag wordt het andere deel van de mega lange spoorstaven getransporteerd voor het tweede spoor. Ook dit gebeurt uiteraard met de trein. 

Live aankomst megalange sporen volgen?

Vanmiddag rond 17.00 uur komen de megalange spoorstaven aan bij de Moerdijkbrug. Wil je de aankomst volgen bekijk hier dan de live beelden.  Meer informatie over dit imposante werk vind je op prorail.nl/moerdijkbrug.

 

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers