ProRail vervangt aan beide kanten van het spoor de hellingbaan op station Almere Muziekwijk.

Stations moeten voor iedereen goed bereikbaar zijn. Ook voor reizigers met zware koffers of een (fysieke) beperking moet reizen mogelijk en gemakkelijk zijn.
Vanaf maandag 20 april tot en met vrijdag 3 juli 2020 worden op station Almere Muziekwijk de hellingbanen vervangen. De nieuwe hellingbanen worden minder stijl en hebben geen leuningen.
hellingbaan station Rhenen
hellingbaan station Rhenen

Tijdens de periode van de werkzaamheden zullen de hellingbanen niet beschikbaar zijn. Dit betekent dat station Almere Muziekwijk gedurende deze periode niet bereikbaar is voor reizigers die hiervan afhankelijk zijn. De perrons, de roltrappen en de vaste trappen blijven normaal in gebruik, ook tijdens de werkzaamheden. Station Muziekwijk heeft geen lift.

Indien reizen per trein uitsluitend mogelijk is met behulp van een hellingbaan of een lift op het station, dan kan men gebruik maken van een taxi van vervoersbedrijf Transvision. Deze brengt je dan naar station in Almere Centrum of Almere Poort. Deze stations beschikken over een lift en/of hellingbaan. De taxi is telefonisch of per mail vooraf te regelen. Doe dit bij voorkeur  24 uur voor aanvang van de reis.
• Telefonisch: via 010 - 3035744.
• Per e-mail: via prorail@transvision.nl

Lees meer in de bewonersbrief van april 2020 (pdf).
 

Gepubliceerd op