9 dagen non-stop werkzaamheden tussen Schiphol en Amsterdam Centraal

Van zaterdag 17 tot en met zondag 25 juni werkt ProRail negen dagen non-stop aan het spoor. Tussen Amsterdam Centraal en Schiphol vindt groot onderhoud plaats aan het spoor.
Werkzaamheden tussen Amsterdam en Schiphol
Werkzaamheden tussen Amsterdam en Schiphol

Werkzaamheden

Tijdens de buitendienststelling vervangen we wissels, spoorstaven en dwarsliggers en vernieuwen we de wisselverwarming en de rijdraad. Tegelijkertijd wordt ook de elektronica van de Singelgrachtbrug vervangen.

Minder treinen

Door de werkzaamheden zijn er minder sporen in gebruik tussen Schiphol en Amsterdam Centraal. Dit betekent dat er zowel in het weekend als doordeweeks minder treinen rijden dan gebruikelijk. Ook gelden er op enkele trajecten omreisroutes of is een extra overstap noodzakelijk. Voorkom verrassingen en raadpleeg voor vertrek de reisplanner.

ProRail vernieuwt

In Nederland reizen steeds meer mensen met de trein. En meer en meer goederen worden over het spoor vervoerd. Deze groei zet in de toekomst door. Daar hebben we beter spoor en grotere stations voor nodig. Daarom werkt ProRail aan de grootste vernieuwingsslag sinds het bestaan van de spoorwegen.

Gepubliceerd op