Bilthoven onderdoorgang Leijenseweg

In Bilthoven bouwen we een nieuwe onderdoorgang onder het spoor. Deze onderdoorgang vervangt de spoorwegovergang op de Leijenseweg. Auto’s, fietsers en voetgangers kunnen zo het spoor veilig kruisen. Ook kan het verkeer vlotter doorstromen: het hoeft niet langer te wachten voor spoorbomen.

Aanpassingen aan de weg

Naast de onderdoorgang leggen we ook een rotonde en een nieuwe weg aan. De rotonde komt bij de kruising van de Leijenseweg met de Tweede Brandenburgerweg. Vanaf daar begint de nieuwe weg, die vervolgens langs het spoor afbuigt richting de Talinglaan. De weg vervangt de huidige aansluiting van de Anne Franklaan op de Leijenseweg. Bekijk de kaart voor getekende weergave (pdf).

De Leijen bereikbaar via omleiding

Vanwege de bouwwerkzaamheden sluiten we de spoorwegovergang aan beide zijden. Vanaf maandag 23 november 2015 is de overweg afgesloten gedurende anderhalf jaar tot de onderdoorgang klaar is. De wijk de Leijen is dan niet te bereiken via de Leijenseweg. Er komt een omleidingsroute, zodat de wijk gewoon bereikbaar blijft.

Geen treinen, maar bussen

Door ons werk aan het spoor  rijden er geen treinen tijdens drie weekenden in 2016. Het gaat om de weekenden van 6 februari, 12 maart en 9 april. De NS zet bussen in om reizigers van a naar b te brengen.

Planning

De werkzaamheden zijn begonnen op 23 november 2015. Eerst bouwen we naast het spoor de bovenkant van de onderdoorgang (het spoordek). Daarna kunnen we de onderdoorgang afmaken, zonder het treinverkeer te storen. Ondertussen bouwen we ook de rotonde. Dat gebeurt in fases, zodat de omgeving altijd bereikbaar blijft. Medio 2017 is het project klaar.

ProRail voert dit project uit in opdracht van het Ministerie van Infrastructuur en Milieu en de gemeente de Bilt. En ze werkt samen met Movares en de combinatie Hegeman-Mobilis.

Nieuwsberichten

Alle overwegen zijn weg in Bilthoven

De voormalige overweg Leijenseweg in Bilthoven, 2015
De voormalige overweg Leijenseweg in Bilthoven, 2015
Inwoners van de gemeente De Bilt en ProRail vieren morgen een feestje bij de nieuwe tunnel Leijenseweg, een veilige onderdoorgang onder het drukke spoor door. Bestemd voor fietsers, auto's en voetgangers. Alle overwegen in het dorp Bilthoven zijn nu weg en daar staan we graag bij stil.
Gepubliceerd op

Contact