Alle overwegen zijn weg in Bilthoven

Nieuwe tunnel wordt zaterdag 16 september officieel geopend

Inwoners van de gemeente De Bilt en ProRail vieren morgen een feestje bij de nieuwe tunnel Leijenseweg, een veilige onderdoorgang onder het drukke spoor door. Bestemd voor fietsers, auto's en voetgangers. Alle overwegen in het dorp Bilthoven zijn nu weg en daar staan we graag bij stil.
De voormalige overweg Leijenseweg in Bilthoven, 2015
De voormalige overweg Leijenseweg in Bilthoven, 2015

Zeven jaar gewerkt in Bilthoven

Met de nieuwe onderdoorgang Leijenseweg stroomt al het verkeer goed door in Bilthoven. Niemand hoeft immers meer te wachten voor een dichte overweg. Eerder bouwde ProRail al twee andere onderdoorgangen, op de Soestdijkseweg bij het stationsgebied: één voor snelverkeer en één voor langzaam verkeer. In totaal heeft ProRail zeven jaar gewerkt aan alle tunnels, een complexe opgave in een dynamische en betrokken omgeving. We hebben steeds geprobeerd om de bouwhinder zoveel mogelijk te beperken. Om de omwonenden te kunnen bedanken voor hun begrip, geduld en de goede samenwerking wordt de onderdoorgang Leijenseweg in Bilthoven op zaterdag 16 september om 12 uur feestelijk geopend.

Overwegvrij

Het is het allerveiligst als weggebruikers via een tunnel of brug het spoor kunnen oversteken. Nieuwe spoorlijnen – Hanzelijn, Betuweroute en de Hogesnelheidslijn –hebben al geen overwegen meer. Ook een groot deel van de Randstad is inmiddels overwegvrij. Op bestaande spoorlijnen kijkt ProRail waar we overwegen kunnen opheffen, want het wordt drukker op de weg én op het spoor. Dat doen we in overleg met de gemeenten, provincies en het Ministerie van Infrastructuur en Milieu.

Gepubliceerd op