Drie minuten stil

Aanstaande zaterdag 20 april, om 22.30 uur, ligt het openbaar vervoer drie minuten stil. Het is een signaal: geweld in trein, bus, tram en metro moet stoppen. ProRail ondersteunt dit protest.

Lees meer

Dit weekend: krollen in Bilthoven

Nieuws

4 februari 2016

Terwijl het zuiden van het land komend weekend volop carnaval viert, vernieuwen wij boven de rivieren op verschillende plekken het spoor, bijvoorbeeld in Bilthoven. Dit werk kan gevolgen hebben voor je treinreis.

Krollen in Bilthoven

In Bilthoven verwijderen we in het weekend van 6 en 7 februari een overweg. Hierbij wordt een 'krol' ingezet, dat is de afkorting voor een kraan op lorry. Met deze krol wordt de overweg weggegraven. En vervolgens passen we de spoorwegbeveiliging aan op de nieuwe situatie, door nieuwe seinen te plaatsen. Ook op andere locaties rond Utrecht vernieuwen we het spoor voor jou. Dus bereid je treinreis goed voor en voorkom dat je onaangenaam wordt verrast.

ProRail vernieuwt in 10 stappen

Het liefst laten we treinverkeer tijdens werkzaamheden doorgaan, maar soms is dat niet mogelijk vanwege de omvang van de werkzaamheden of de veiligheid voor de spoorwerkers. We stemmen onze werkzaamheden altijd af met vervoerders en consumentenorganisaties. Ben je nieuwsgierig naar hoe spoorvernieuwing tot stand komt? Kijk hier voor een tienstappenplan dat laat zien hoe het werkt; van het idee tot het moment dat de treinen weer gaan rijden.

Drie maanden vooruit

ProRail werkt ook in 2016 continu aan het onderhouden en verbeteren van het spoor. Op deze kaart vind je alle geplande werkzaamheden met treinhinder, ook voor de komende drie maanden. De reisplanner van de vervoerder is tien dagen van tevoren bijgewerkt. Daarin staat wat onze werkzaamheden voor jouw treinreis betekenen.

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers