Drie minuten stil

Aanstaande zaterdag 20 april, om 22.30 uur, ligt het openbaar vervoer drie minuten stil. Het is een signaal: geweld in trein, bus, tram en metro moet stoppen. ProRail ondersteunt dit protest.

Lees meer

Onderdoorgang Leijenseweg open tijdens Dag van de Bouw

Nieuws

16 mei 2017

Met de aanleg van een onderdoorgang onder het spoor aan de Leijenseweg in Bilthoven komt er een vlotte en veilige doorstroming van verkeer in de wijk De Leijen. De werkzaamheden vorderen snel en we bieden iedereen graag de mogelijkheid om een kijkje te komen nemen op het werkterrein.

Voor het eerst ónder het spoor doorlopen

Op 20 mei kunnen bezoekers voor het eerst ónder het spoor doorlopen, door de nieuwe onderdoorgang. Er is namelijk een rondwandeling  uitgezet die voert óver het nieuwe verkeersdek, langs de brandweerkazerne, ónder het spoor door via de toekomstige rijbaan en terug via het dubbele fietspad. Vanaf het nieuwe verkeersdek kan de onderdoorgang van bovenaf bekeken worden en naar verwachting is ook gestart met het betegelen van de onderdoorgang, zodat al goed zichtbaar is hoe de onderdoorgang er uiteindelijk uit gaat zien.

De onderdoorgang gaat in juli 2017 al gedeeltelijk open en wordt september 2017 opgeleverd.

Informatie

Onderweg zijn medewerkers en onderaannemers op het werkterrein aanwezig voor het geven van een toelichting op de bouwmethode en de planning van de dan nog resterende werkzaamheden. De brandweer houdt die dag ook “open huis” en organiseert diverse activiteiten in en om de kazerne. Een unieke kans dus om een kijkje achter de schermen te nemen.

Belangstellenden zijn van harte welkom tussen 10.00 en 16.00 uur.

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers