Overweg gesloten in Bilthoven

En in de prijzen gevallen!

Maandagochtend 23 november: een belangrijke datum voor Bilthoven. Op symbolische wijze sloten we de overweg Leijenseweg, zodat we de derde tunnel onder het spoor kunnen bouwen. Bilthoven wordt zo weer een stuk veiliger.

Prijs voor 2 tunnels stationsgebied Bilthoven

Eerder bouwden we al twee onderdoorgangen bij het stationsgebied: één voor snelverkeer en één voor langzaam verkeer. Voor de uitvoering van het project Soestdijkseweg ontvingen we vorige week de Zilveren Project Excellence Award van de Nederlandse Vereniging voor Projectmanagement. De Jury complimenteerde het project in Bilthoven specifiek met de hoge graad van aandacht voor omwonenden en de uitvoering in een zeer complexe en dynamische spoorse omgeving. Luuk van Hengstum, projectleider van ProRail: “We zijn supertrots! We streven altijd naar maximaal resultaat, maar dat dit nu door een afhankelijke externe partij zo beoordeeld is, is geweldig. Het was een mooi project om te doen, waarbij het ging om kansen zien en grijpen, en vooral een goeie samenwerking met de gemeente. We hadden steeds de neuzen dezelfde kant op om de veiligheid op het spoor te optimaliseren.”

De Gouden Award ging naar de uitbreiding en renovatie van het Haagse Mauritshuis: van harte gefeliciteerd!

Onderdoorgang Leijenseweg

De nieuwe onderdoorgang Leijenseweg is bestemd voor auto’s, fietsers en voetgangers: zij hoeven straks niet langer te wachten voor spoorbomen.Vanaf maandag 23 november 2015 is de overweg afgesloten gedurende anderhalf jaar tot de onderdoorgang klaar is.

 

 

Gepubliceerd op