Komend weekend geen treinen, maar bussen tussen Buitenpost en Groningen

In opdracht van ProRail werken verschillende aannemers van zaterdag 8 juni tot en met maandag 10 juni aan het spoor. In deze periode rijden er geen treinen maar bussen tussen Groningen en Buitenpost. Tussen Buitenpost en Leeuwarden rijden wel stoptreinen.
Hoendiep

Werkzaamheden

Tijdens het Pinksterweekend voeren we verschillende werkzaamheden uit ten behoeve van het project Extra Sneltrein Groningen- Leeuwarden. Zo passen we een aantal overwegen aan en gaan we verder met het voorbouwen van een nieuw spoordek in Zuidhorn. 

In Hoogkerk vernieuwen we de brug over het Hoendiep en de daarnaast gelegen overweg. Bij deze werkzaamheden is een bouwcam geïnstalleerd. De werkzaamheden kan je hier live meekijken.

Verder vernieuwen we het spoor tussen Groningen en Hoogkerk over ruim 3 kilometer.

Gevolgen

Tussen 8 en 10 juni rijden er dus geen treinen tussen Buitenpost en Groningen. In plaats van treinen, worden bussen ingezet om van Buitenpost naar Groningen en vice versa te kunnen komen. 

De spoorwegovergang bij Hoendiep in Hoogkerk zal tot en met 12 juni afgesloten zijn in verband met de werkzaamheden. De spoorwegovergang Peizerweg in Groningen zal van 8 tot en met 10 juni afgesloten zijn.

Mocht je komend weekend op reis willen gaan tussen Groningen en Leeuwarden, houd dan rekening met extra reistijd. Ook adviseren wij om vooraf altijd je reis te plannen via de reisplanner.

Gepubliceerd op