Spoorwerk tussen Groningen en Buitenpost gereed

De afgelopen periode is veel en divers werk verzet aan het spoor in het Noorden. De werkzaamheden zijn dinsdagmiddag 5 mei afgerond.
Nieuw spoor tussen Groningen en Zuidhorn ziet er strak uit.
Nieuw spoor tussen Groningen en Zuidhorn ziet er strak uit.

Tien dagen en veel werk

In een periode van ruim tien dagen is dag en nacht gewerkt op verschillende plekken aan het spoor voor het project Extra Sneltrein Groningen Leeuwarden (ESGL). Maar liefst drie stations – Buitenpost, Grijpskerk en Zuidhorn  – zijn verbeterd om het reizen vanaf deze stations comfortabeler te maken. Ook is een keerspoor aangelegd in Zuidhorn voor de pendeltrein tussen Zuidhorn en Groningen. We hebben een aantal wissels geplaatst en het nieuw aangelegde spoor aangesloten op het al bestaande spoor. Complexe werkzaamheden aan de beveiliging liepen helaas iets uit, waardoor ook een deel van 5 mei nog nodig was om het werk klaar te krijgen.

Extra perron en een keerspoor gemaakt voor de pendeltrein Zuidhorn - Groningen. Ook is het bestaande perron verlengd zodat straks langere treinen kunnen halteren.Extra perron en een keerspoor gemaakt voor de pendeltrein Zuidhorn - Groningen. Ook is het bestaande perron verlengd zodat straks langere treinen kunnen halteren.

Werkzaamheden bij spoorovergang De Gast. De overweg is vernieuwd en er is een nieuw overpad voor voetgangers en fietsers gerealiseerd.Werkzaamheden bij spoorovergang De Gast Zuidhorn. De overweg is vernieuwd en er is een nieuw overpad voor voetgangers en fietsers gerealiseerd.

Werkzaamheden bij spoorovergang De Gast. De overweg is vernieuwd en er is een nieuw overpad voor voetgangers en fietsers gerealiseerd.Het nieuwe wissel van in totaal 140 meter bij Zuidhorn

Een monteur bevestigt een kabelgoot tussen de sporen in Grijpskerk. Een monteur bevestigt een kabelgoot tussen de sporen in Grijpskerk. 

Controle op de brug Hoendiep voor het in dienst geven van het 2e spoor Controle op de brug Hoendiep voor het in dienst geven van het 2e spoor. 

Een monteur aan het werk in een relaiskastEen monteur aan het werk in een relaiskast.

Extra Sneltrein Groningen Leeuwarden eind 2020

Eind 2020 rijdt de Extra Sneltrein Groningen Leeuwarden. Hierdoor rijden er per uur naast twee stoptreinen elk uur ook twee sneltreinen. Om deze extra trein te kunnen laten rijden, zijn aanpassingen op het spoor en op de stations nodig.      

Gepubliceerd op