Meekijken met het werk? Dat kan vanaf 3 mei via de webcam

Op dit moment is de aannemer druk met de voorbereidingen voor het inschuiven van de gebouwde tunnelmoot onder het spoor door. Om dit mogelijk te maken, rijden er in het weekend van 20 en 21 mei geen treinen. Er wordt dan dag en nacht doorgewerkt. Omwonenden kunnen dit weekend, ook ’s nachts, hinder ondervinden van de werkzaamheden. We hebben omwonenden hierover bericht. In het treinvrije weekend zal de aannemer de complete tunnelmoot inschuiven onder het spoor door. Hiervoor moet de spoorbaan deels ontgraven worden. De treinvrije periode start op zaterdag 20 mei om 1.00 uur.
visual_den_dolder.jpg

Een overzicht van de werkzaamheden

- Tot zaterdag 8.30 uur - sporen buiten dienst en deels verwijderd, er rijden geen treinen.
- Tot zaterdag 17.00 uur - grond ontgraven om ruimte te maken voor de tunnelmoot.
- Zaterdagavond vanaf 18.30 uur - de tunnelmoot wordt ingeschoven.
- Nacht van zaterdag op zondag - aanvullen spoorbaan aan weerszijden tunnelmoot
- Zondag overdag en avond - het spoor wordt verder teruggebouwd en hersteld.
- Vanaf maandag 5.20 uur - de treinen rijden weer.

Hinder

Omwonenden kunnen dit weekend hinder ondervinden van de werkzaamheden zoals het doorslijpen van spoorstaven, transporten, en werkzaamheden met spoorkranen, graafkranen, hijskranen, shovels en aggregaten. Tevens kan hinder ervaren worden van licht op de bouwplaats en meer geparkeerde auto’s in de wijk.

Wilt u meekijken?

Dat kan! Vanaf woensdag 3 mei a.s. kunt u op deze projectpagina via een webcam meekijken naar de werkzaamheden.

Gevolgen voor het treinverkeer

Tijdens het weekend van 20 en 21 mei rijden er geen treinen tussen Utrecht Centraal en Baarn, en Utrecht Centraal en Amersfoort Schothorst. Deze trein vrije periode start op vrijdag 19 mei 23.00 uur en eindigt op maandagochtend 22 mei om 5.00 uur. De NS zet bussen in. Wilt u reizen met de trein? Kijk dan voor actuele reisinformatie op www.ns.nl. Of raadpleeg 9292 voor een reisadvies op maat, via www.9292.nl of telefonisch 0900 - 9292 (€0,70 per minuut).

Gepubliceerd op