Let op! Werkzaamheden herfstvakantie

Deze herfstvakantie werken we weer behoorlijk aan het spoor. Rond Tilburg, Zutphen en in Zeeland hebben we groot werk gepland, dat van invloed kan zijn op je treinreis. Check kort voor vertrek altijd de reisplanner van NS. In het filmpje zie je wat we allemaal sjouwen in die twee vakantieweken.

Herfstvakantie: geen vakantie op het spoor

In dit overzicht (pdf) de grootste geplande werkzaamheden deze herfstvakantie. Wil je weten wat we nog meer in de planning hebben in die periode? Kijk dan op deze kaart.

Hinder

We realiseren ons dat reizen met de bus in plaats van de trein of extra overstappen vervelend is, zeker wanneer je er op uit wil trekken. Ons werk kan zo omvangrijk zijn, dat er meerdere sporen nodig zijn om het werk uit te voeren. Liefst blijven we treinverkeer altijd toestaan, maar soms zijn spoorwegen totaal afgesloten vanwege een grote klus. We kiezen voor vakanties en weekenden voor dit soort 'grote jonges' omdat er dan minder mensen met de trein reizen.We leggen onze planningen altijd eerst voor aan vervoerders en consumentenorganisaties voordat we beginnen. Weten hoe wij ons werk inplannen en wie daar bij betrokken zijn? Bekijk deze infographic (pdf).

Nu doorbijten, straks beter

Nu is het doorbijten, maar straks zal er beter en meer treinverkeer mogelijk zijn. We zitten nu namelijk midden in de grootste spoor- en stationsvernieuwing ooit. We vernieuwen stations zodat ze ruimer en toegankelijker worden en we richten spooremplacementen efficienter in zodat treinen niet meer op elkaar hoeven te wachten om stations in- en uit te rijden. Hierdoor neemt de punctualiteit van het treinverkeer toe. En natuurlijk is groot onderhoud aan rails, seinen, wissels en overwegen van tijd tot tijd noodzakelijk. Onze spullenboel ligt in de buitenlucht en wordt intensief gebruikt.

ProRail Vernieuwt

Nederland heeft één van de drukst bereden sporen ter wereld. Veel treinen rijden op tijd, maar verstoringen hebben gelijk een grote uitstraling over de rest van het land. De komende jaren moeten de prestaties beter, met name in de spits in de Randstad. Op grote knooppunten zoals bij Amsterdam – Schiphol en Utrecht werkt ProRail aan betrouwbaarder treinverkeer om in de toekomst meer treinen te kunnen faciliteren binnen het Programma Hoogfrequent Spoorvervoer. Overzicht van al onze projecten op het spoor, vind je op deze kaart.

 

Gepubliceerd op