Heiloo : Aanpak overwegen

Drie niet actief beveiligde overwegen, ook wel NABO genoemd, op landgoed Nijenburg in Heiloo worden veiliger. De spoorovergang Westerweg verdwijnt. De twee andere overwegen in het Heilooërbos krijgen een andere vorm. Hiermee verbeteren we de veiligheid voor fietsers en voetgangers in bosgebied. Daarnaast verbeteren we de doorstroming van het treinverkeer.

Locatie
Heiloo
Programma
Niet Actief Beveiligde Overwegen
Startdatum
2024
Einddatum
2025

Veiliger en beter

ProRail heeft als ambitie om verschillende toegankelijke NABO op te heffen, omdat deze voor gevaarlijke situaties kunnen zorgen. De NABO in Heiloo liggen op het landgoed Nijenburg: een uitgestrekt mooi natuurgebied en rijksmonument tussen Heiloo en Alkmaar, dat eigendom is van Natuurmonumenten.

Bij dit project zijn verschillende partijen betrokken, zoals de gemeente Heiloo, Natuurmonumenten en de provincie Noord-Holland. Momenteel zijn we bezig met het uitwerken van de plannen. Dit doen we in samen met direct belanghebbenden. Het werk wordt naar verwachting uitgevoerd in 2025.

De opdracht

Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat heeft ProRail de opdracht gegeven om 180 publiek toegankelijke, niet actief beveiligde overwegen (NABO) zo snel mogelijk op te heffen. Inmiddels zijn er ruim 112 gesloten.

Lees meer over dit programma Lees meer over dit programma

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers