Werkzaamheden op en rond Amersfoort Centraal

We werken in Amersfoort om het belangrijke knooppunt klaar te maken voor de toekomst. Treinen rijden minder of helemaal niet, maar de stad blijft bereikbaar.

Lees meer

Hoorn : Verplaatsing onderstation

Rondom station Hoorn is de gebiedsontwikkeling de ‘Poort van Hoorn’ gaande. De plannen hebben invloed op het gehele noordelijke gebied. Dat is van de overweg het Keern via de Van Dedemsweg tot aan de Lindendaal. Het onderstation - een elektrische installatie die de bovenleidingen voedt - van ProRail ligt midden in het plangebied. Door de ontwikkelplannen verplaatsen we nu alvast het onderstation.

Locatie
Hoorn
Startdatum
2022
Einddatum
2023

Meer vermogen en verplaatsing

Via een onderstation en kabels wordt de stroom geleverd waardoor treinen kunnen rijden. Het nieuwe onderstation heeft meer vermogen. Daardoor is ook in de toekomst voldoende stroom om langere en nieuwere treinen te laten rijden. Het huidige onderstation staat nu nog aan de noordzijde van het spoor, op de parkeerplaats van de Albert Heijn.

Impressie van het nieuwe onderstation
Impressie van het nieuwe onderstation

Onderstation met nieuw kabeltracé

Het nieuwe onderstation komt aan het Keern, tegen het spoor aan. Het onderstation zal gevoed worden vanuit het verdeelstation van netbeheerder Liander aan de Holenweg in Hoorn. Om deze nieuwe kabel te leggen wordt er een gestuurde boring uitgevoerd tussen de nieuwe plek aan het Keern en Spoorsingel. Vervolgens loopt de kabel langs het spoor richting het verdeelstation.

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers