Dordrecht : Nieuwe entree station Dordrecht

De entree van station Dordrecht aan de parkzijde krijgt de komende jaren een ware metamorfose. ProRail ontwikkelt een compleet nieuwe stationsentree met een tweelaagse fietsenstalling voor ruim 2.000 fietsen. Dit is een belangrijke en toekomstbestendige eerste stap in de totale gebiedsontwikkeling die de gemeente Dordrecht voor de spoorzone voor ogen heeft.

Locatie
Dordrecht
Startdatum
2022
Einddatum
2023

Duurzaam en klaar voor de toekomst

Reizen met de trein is comfortabel en duurzaam. Het aantal treinreizigers groeit dan ook gestaag. Ook komen steeds meer mensen op de fiets naar station Dordrecht om hun reis per trein voort te zetten. Om ervoor te zorgen dat iedereen zijn fiets makkelijk kan stallen, is extra ruimte nodig. Met de komst van de fietsenstalling creëren we plek voor 2.011 fietsen. De nieuwbouw wordt circulair: we maken gebruik van duurzame materialen in een demontabel ontwerp. Dit betekent dat alle materialen opnieuw gebruikt kunnen worden voor andere toepassingen in de toekomst. Ook komen er zonnepanelen op het dak die energie opwekken voor het station.

  • Een impressie van het station vanaf de parkzijde
    Een impressie van het station vanaf de parkzijde
  • Zo moet de entree van het station eruit gaan zien
    Zo moet de entree van het station eruit gaan zien
  • Vanaf het station loop of fiets je straks zo het Weizigtpark in
    Vanaf het station loop of fiets je straks zo het Weizigtpark in

Werkzaamheden in de omgeving

Om de nieuwe entree met fietsenstalling te kunnen bouwen, zijn aanpassingen in de omgeving nodig. NS verplaatst de ingang van het P+R terrein. ProRail brengt een ontsporingsgeleiding aan in het spoor dat grenst aan de fietsenstalling en verplaatst een perscontainer voor afval. De gemeente zorgt voor de herontwikkeling van het Weizigtpark en de infrastructuur rond het station. De provincie Zuid-Holland draagt financieel bij aan de realisatie van de fietsenstalling. In het derde kwartaal van 2022 start de bouw van de nieuwe entree en tweelaagse fietsenstalling. Deze is in de zomer van 2023 klaar.  

Vanuit de trein, zó het groen in

De nieuwe entree en fietsenstalling maken station Dordrecht een stuk duurzamer en aantrekkelijker. Het Weizigtpark ligt pal voor de deur. Je loopt of fietst vanuit de trein zó het groen in. Dat is nog eens fijn thuiskomen.

Nieuws over dit project

Meer nieuws

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers