Dordrecht : Nieuwe entree station Dordrecht

De entree van station Dordrecht aan de parkzijde komt er heel anders uit te zien. ProRail bouwt een nieuwe ingang met fietsenstalling voor ruim 2.000 fietsen. Dit is een belangrijke en eerste stap in de totale gebiedsontwikkeling die de gemeente Dordrecht voor de spoorzone voor ogen heeft.

Locatie
Dordrecht
Startdatum
2023
Einddatum
2024

Duurzaam en klaar voor de toekomst

Reizen met de trein is comfortabel en duurzaam. Het aantal treinreizigers groeit. Veel reizigers maken gebruik van de parkzijde van station Dordrecht. Ook komen steeds meer mensen op de fiets naar het station. Om ervoor te zorgen dat iedereen zijn fiets makkelijk kan stallen is extra ruimte nodig. Met de nieuwe fietsenstalling creëren we plek voor 2011 fietsen, dat zijn 1293 meer plekken dan nu.

De nieuwbouw wordt circulair. We maken gebruik van duurzame materialen in een demontabel ontwerp. Dit betekent dat we alle materialen opnieuw kunnen gebruiken voor andere toepassingen in de toekomst. Ook komen er zonnepanelen op het dak die energie opwekken voor het station.

 • Een impressie van het station vanaf de parkzijde
  Een impressie van het station vanaf de parkzijde
 • Zo moet de entree van het station eruit gaan zien
  Zo moet de entree van het station eruit gaan zien
 • Vanaf het station loop of fiets je straks zo het Weizigtpark in
  Vanaf het station loop of fiets je straks zo het Weizigtpark in
 • impressie van de begane grond en nieuwe ingang van het station
  impressie van de begane grond en nieuwe ingang van het station
 • Impressie vanaf de nieuwe fietsenstalling. Je fietst zo het Weizigtpark in
  Impressie vanaf de nieuwe fietsenstalling. Je fietst zo het Weizigtpark in

Werkzaamheden

Om de nieuwe ingang met fietsenstalling te kunnen bouwen, zijn aanpassingen in de omgeving nodig. De voorbereidende werkzaamheden starten in mei 2023. Dan worden onder andere de fietsen in de huidige fietsenstalling weggehaald. We creëren plek voor een tijdelijke fietsenstalling vlakbij het station. Naar verwachting start de bouw van de nieuwe ingang en fietsenstalling in de zomer van 2023. Als alles volgens planning verloopt, zijn de werkzaamheden begin 2024 gereed.

Vanuit de trein, zó het groen in

De nieuwe entree en fietsenstalling maken station Dordrecht een stuk duurzamer en aantrekkelijker. Het Weizigtpark ligt pal voor de deur. Je loopt of fietst vanuit de trein zó het groen in. Dat is nog eens fijn thuiskomen.

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers