Zaandam : Spoorovergang in Zaandam (Project gerealiseerd)

Zaandam is flink aan het groeien. De stad krijgt steeds meer reizigers die de stad in en uit willen. Om de stad klaar te maken voor de toekomst, zijn nieuwe woningen nodig, betere voorzieningen en goede verbindingen. Daarom hebben we een overbouwing over het spoor gerealiseerd die oost en west snel en veilig met elkaar verbindt.

Locatie
Zaandam
Startdatum
2017
Einddatum
2020

Veilig oversteken voor wandelaars en fietsers

Station Zaandam was een oud station dat achterliep in vergelijking met het centrumgebied. Hoog tijd dus voor een make-over. Over het spoor is een verbinding tussen oost en west gekomen voor wandelaars en fietsers. Zij kunnen nu snel en veilig oversteken. De route sluit aan op het Stadhuisplein en de Houtveldweg.

Prettig verblijfsgebied

Het station is nu een prettig verblijfsgebied met nieuwe winkels en een gemoderniseerde stationshal. Ook is er een fietsenstalling aan de Houtveldweg gekomen met plek voor circa 1300 fietsen.

Typisch Zaanse stijl

De spoorovergang is een belangrijk onderdeel van het centrum van Zaanstad. En is van groot belang als centrale verbinding in de stad. De spoorovergang werd vormgegeven in de typisch Zaanse stijl en is een ontwerp van Nunc Architecten.

Gehele stationsgebied aangepakt

Naast de spooroverbouwing heeft het hele stationsgebied een metamorfose ondergaan. Er is een nieuwe fietsenstalling en de ingang van het station is verbouwd. Ook kwamen er allerlei voorzieningen voor reizigers bij, zoals liften en openbare toiletten. Fietspad de Slinger verbindt de westkant van het station met het centrum.

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers