Bouw Roodeschool-Eemshaven vanuit de lucht

Kijk hier de mooie drone-video en foto's van de bouw van Roodeschool-Eemshaven. ProRail legt daar 3 kilometer nieuw spoor aan.

Met de trein naar de Eemshaven?

Binnenkort kan dat. Straks rijdt de trein tussen Groningen en Roodeschool, direct door naar het havengebied van Eemshaven. Daarvoor verlengen we het spoor en bouwen we twee nieuwe stations. Lees hier alle informatie over dit nieuwe spoor, de werkzaamheden en wanneer het klaar is: https://www.prorail.nl/projecten/spoorlijn-roodeschool-eemshaven.

Spoor op asfalt >> VIDEO

Voor dit nieuwe traject gelden unieke omstandigheden. Het ligt voor een deel net als het havengebied buiten de zeedijk en loopt vervolgens langs een andere zeewerende dijk bij de haven. Om het spoor in zo'n situatie van een goede ondergrond te voorzien is er eerst een zandlichaam aangelegd en voor extra stevigheid is er over het zand een asfalt strook aangebracht. Pas over die stevige ondergrond van zand en asfalt worden ballast, dwarsliggers en sporen gebouwd. De eerste sporen liggen er al! Kijk hieronder de video die aannemer VolkerRail draaide met behulp van een drone.

 

Grootste vernieuwingsslag ooit

In Nederland reizen steeds meer mensen met de trein. En meer en meer goederen worden over het spoor vervoerd. Deze groei zet in de toekomst door. Daar hebben we beter spoor en grotere stations voor nodig. Daarom werkt ProRail aan de grootste vernieuwingsslag sinds het bestaan van de spoorwegen.

 

Gepubliceerd op