Geklieder bij Ede

Zou het de grootste kleurplaat ooit zijn? Ach, wat maakt het uit. Want de kinderen, ouders en juffen van de Koepelschool hebben de grootste pret bij het inkleuren van een tekening op een bouwschutting in de buurt. Het hele gebied inclusief station Ede wordt vernieuwd en daarvoor is de schutting nodig.

Kliederen

Sinds de zomer wordt er gewerkt aan de bouw van onderdoorgangen Hakselseweg en de Kerkweg. Voor afscherming van het terrein is een schutting aan de Frankeneng neergezet door aannemer BAM. Die dreigde oersaai te worden. Op verzoek heeft een kunstenaar er een tekening op gemaakt die de kinderen inkleuren. Onze regiodirecteur Jan Mulder was erbij, samen met vertegenwoordigers van NS en de gemeente en maakte een paar foto’s.

Opletten

Naast een schutting, wordt er meer gedaan voor de kinderen. Zo hebben ze gisteren veiligheidles gekregen van een vrachtwagenchauffeur. Die heeft ze alles verteld over de risico’s van de dodehoek bijvoorbeeld.

Aanbesteding

Aannemer BAM heeft extra aandacht gegeven aan de hinder en veiligheid in de buurt tijdens de werkzaamheden. ProRail heeft daar ook extra punten voor toegekend in de aanbesteding, wat een van de redenen is geweest dat de aannemer de klus kreeg gegund.

Spoorzone Ede

Komende jaren wordt er enorm geïnvesteerd in de spoorzone in Ede. Gemeente Ede, ProRail en NS zorgen voor een nieuw station, meerdere onderdoorgangen en nieuw spoor. Ook wordt het omliggende gebied aangepakt.

Gepubliceerd op