Ruimte voor meer fietsen op station Amsterdam Amstel

ProRail gaat het aantal fietsparkeerplaatsen op Amsterdam Amstel fors uitbreiden. Aan de westzijde van het station biedt de onbewaakte fietsenstalling straks plaats aan 2.400 fietsen. Dat is meer dan een verdubbeling ten opzichte van de huidige 1.100 plaatsen. De werkzaamheden beginnen op 23 oktober, eind januari is de fietsenstalling klaar. En dat is nog niet alles...
Station Amsterdam Amstel in 2023
Station Amsterdam Amstel in 2023

Uiteindelijk 6.000 fietsparkeerplekken

Begin volgend jaar heeft Amsterdam Amstel dus 1.300 extra fietsparkeerplekken. Daarna wordt ook de stalling onder het station verbouwd en uitgebreid. Die stalling zal gaan beschikken over 3.500 plaatsen. Het geheel vernieuwde station biedt straks plaats aan bijna 6.000 parkeerplaatsen voor fietsers.

Complete herinrichting stationsgebied Amsterdam Amstel

De vergroting van de stalling aan de westzijde van het station is onderdeel van een groot project. Het huidige station Amsterdam Amstel en de omgeving worden grondig gerenoveerd en heringericht. Aan de oostzijde, de kant van het Julianaplein, is dat nu al zichtbaar. Het station wordt een nieuw modern knooppunt, waar 80.000 reizigers per dag gebruik maken van trein, bus en tram. Met als zichtbaar resultaat: een prachtig opgeknapte monumentale hal (uit 1939), een uitgebreide fietsenstalling, goed ingerichte perrons, de aanleg van een modern stationsplein én nieuwe bus- en tramhaltes. Ook worden 450 woningen bij het station gebouwd. In 2023 zullen alle werkzaamheden - een intensieve samenwerking tussen gemeente Amsterdam, Vervoerregio Amsterdam, NS en ProRail -  klaar zijn.

Gepubliceerd op