O, kom er eens kijken: de nieuwe spoorbrug wordt geplaatst

Van 17 tot en met 19 november wordt de nieuwe spoorbrug over het Amsterdam-Rijnkanaal geplaatst voor de spoorverdubbeling tussen Utrecht Centraal en Leidsche Rijn. Een spannend moment, waar al lange tijd naar toe wordt gewerkt. Meekijken kan dit weekend vanaf de zesde verdieping van Pathé Cinemec, Utrecht.
Spoorbrug Utrecht
De laatste hand wordt gelegd aan de nieuwe spoorbrug

Een medewerker van BAM is deze dagen* aanwezig voor meer uitleg over de methode van plaatsing.  Zondagochtend vroeg (de planning is tussen 5 en 9 uur ’s ochtends) bereikt de brug de overkant van het Amsterdam-Rijnkanaal. Pathé Cinemec doet deze ochtend om 07.00 uur de deur al open. Tot 12.00 uur staat er die ochtend langs de Keulsekade, aan weerszijde van de bruggen, een koffiekar.  Maar de meest knusse plek om het spektakel te volgen is natuurlijk vanaf de bank met de webcambeelden.
 
Om de brug veilig te kunnen plaatsen is een groot gebied in hekken afgezet. De Vleutensebaan en de Hogeweidebrug zijn vanaf vrijdagochtend afgesloten voor het verkeer, inclusief voor voetgangers en fietsers. De omleidingsroutes zijn te zien in een eerder nieuwsbericht en worden ter plaatste met bebording aangegeven. Het busverkeer wordt vanaf 19.00 omgeleid. In het weekend rijden er geen treinen tussen station Utrecht Centraal en Woerden. NS zet vervangend busverkeer in. Raadpleeg de website van NS voor een reisadvies op maat.
 

Spoorverdubbeling Utrecht Centraal - Utrecht Leidsche Rijn

Om de groei van het treinverkeer mogelijk te maken, werkt ProRail aan de verdubbeling van het spoor tussen de stations Utrecht Centraal en Leidsche Rijn. Hiermee krijgt ook het laatste stuk spoor tussen Utrecht en Woerden vier sporen.

*Vrijdag van 10 tot 17 uur, zaterdag van 10 tot 17 uur en zondag van 7 tot 14 uur

Gepubliceerd op