Veel zomerwerk op de planning

Ook deze zomer werken we op verschillende plekken aan spoor en stations. Dit jaar meer dan ooit. Reizigers dienen rekening te houden met minder of geen treinen en omwonenden met eventuele overlast.

Lees meer

Den Helder : Verbetering station Den Helder Zuid

Goed nieuws voor treinreizigers die gebruikmaken van het station Den Helder Zuid. Het krijgt een welverdiende upgrade. Het huidige station is verouderd en toe aan een renovatie. De opknapbeurt zorgt voor een veiliger, toegankelijker en comfortabeler station voor álle reizigers.

De tekst op deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op: 9 februari 2024.
Locatie
Den Helder
Startdatum
2024
Einddatum
2025

Een mooier station

Den Helder Zuid bungelt al jaren onderaan de lijstjes met cijfers die reizigers stations geven. Tijd om daar iets aan te doen. In 2024 starten we met werkzaamheden om station Den Helder Zuid een welverdiende verbetering te geven. We gaan de perrons volledig vernieuwen en ook de tunnel onder de sporen wordt opgefrist met behoud van het kunstwerk.

De stationsomgeving komt ook aan de beurt. Samen met de gemeente Den Helder zorgen we ervoor dat het station qua look and feel aansluit op de nieuwe stationsomgeving. Zo krijgt Den Helder Zuid een waardige entree voor het stadsdeel.

  • Impressie van de opgeknapte tunnel op Den Helder Zuid
    Impressie van de opgeknapte tunnel op Den Helder Zuid
  • Impressie van het opgeknapte trappenhuis op Den Helder Zuid
    Impressie van het opgeknapte trappenhuis op Den Helder Zuid

Grote werkzaamheden

Tijdens twee weekenden, 19-20 oktober en 16-17 november 2024, voeren we voorbereidende werkzaamheden uit. Er rijden dan geen treinen. De grootste werkzaamheden vinden plaats van 8 tot 23 maart 2025. In deze periode vernieuwen we in één keer allebei de perrons. Om een drempelloze instap mogelijk te maken, passen we de perrons aan naar de Europese richtlijn.

Ook vernieuwen, als onderdeel van het ProRail Perron Programma, de wachtruimtes en banken op de perrons. In die bouwperiode werken we zoveel mogelijk aan de stationstunnel. Zo ondervinden reizigers de minste hinder.

 

Makkelijker instappen

Na het vernieuwen van beide perrons voldoen deze, daar waar dat nog niet het geval was, aan de Europese normen voor de perronhoogte en de perronafstand. Deze Europese richtlijnen zorg en ervoor dat reizigers, ook als ze minder goed ter been zijn, makkelijk met de trein kunnen reizen. werkt aan het aanpassen van de perrons aan deze normen.

 

Lees meer over dit onderwerp Lees meer over dit onderwerp

Nieuws over dit project

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers