Vernieuwing station Almere Buiten

Station Almere Buiten krijgt een flinke opknapbeurt. ProRail vervangt de hellingbaan voor liften. Zo zorgen we ervoor dat het station goed bereikbaar is, voor iedereen. Ook plaatsen we nieuwe bankjes en bewegwijzering. En we passen de OV-chippoortjes én de toegang van de kiosk aan.

Zelfstandig toegankelijk

Station Almere Buiten heeft op dit moment alleen een hellingbaan. Dat gaat veranderen: we verwijderen de hellingbaan, en plaatsen twee liften. ProRail wil dat alle stations zelfstandig toegankelijk zijn. Ook voor reizigers die minder goed ter been zijn. Om het huidige karakter van het station te behouden, bouwen we de liften in het perron. Daarvoor maken we een gat in het perrondek.

Aangepaste poortjes en kiosktoegang

Om ruimte te maken voor de liften verplaatsen we de toegangspoortjes. En ook de toegang naar de stationskiosk wordt verplaatst. Zo raakt de toegang niet verscholen achter de nieuwe liften, en blijft de kiosk goed bereikbaar.

Goed bereikbaar en aangenamer wachten

Ook binnen het station moeten mensen gemakkelijk en snel hun weg kunnen vinden. Daarom vernieuwen we de bewegwijzering. En om het wachten comfortabeler en aangenamer te maken, hebben we de oude bankjes vervangen door nieuwe, houten bankjes. 

Planning

De werkzaamheden gaan begin 2019 van start, en zijn naar verwachting in het najaar van 2020 afgerond. Tijdens bouw van de liften blijft de hellingbaan in gebruik. Zo blijft het station ook tijdens de werkzaamheden voor iedereen bereikbaar.

Contact