Den Haag : Nieuwe lift op Den Haag HS

Op station Den Haag Hollands Spoor (HS) kun je voor alle sporen de lift pakken, maar nog niet naar spoor 1. Daar komt nu verandering in. We bouwen een nieuwe lift in het monumentale station. Zo verbeteren we de toegankelijkheid van Den Haag HS. Zodat ook reizigers die slecht ter been zijn makkelijk op het perron kunnen komen.

Locatie
Den Haag
Startdatum
2022
Einddatum
2023

Lift naar spoor 1

ProRail en het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat vinden dat iedereen zelfstandig met de trein moet kunnen reizen. Ook als je reist met een kinderwagen, bagage, een rolstoel of als je een functionele beperking hebt. Daarom maken wij onze stations toegankelijk voor álle reizigers. Den Haag HS had nog geen lift naar spoor 1. Daar gaan we nu verandering in brengen.

Toegankelijk station

De nieuwe lift zorgt er straks voor dat je makkelijk spoor 1 kunt bereiken. De overlast van de bouw proberen we zoveel mogelijk te beperken, maar kunnen we niet helemaal voorkomen.

Wat gaan we doen?

We verplaatsen de in- en uitcheckpoorten om zo de nieuwe trap en nieuwe lift van spoor 1 pas ná inchecken bereikbaar te maken. De huidige trap zit aan de westzijde van de stationstunnel. We verplaatsen deze naar de oostzijde van de tunnel, op de plek waar vroeger De Broodzaak zat. De nieuwe lift wordt ook in deze hoek gesitueerd. De kaartverkoopautomaten krijgen een nieuwe plek in de stationshal. Ze komen in de twee nissen aan weerszijden van de stationsentree te staan.

  • Impressie van de lift op station Den Haag HS
    Impressie van de lift naar spoor 1
  • Impressie van de trapopgang op station Den Haag HS
    Impressie van de trapopgang
  • Impressie van de poortrij
    Impressie van de poortrij op station Den Haag HS

Nieuws over dit project

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers