Goede opkomst informatiebijeenkomst Spoorzone Zwolle

Ruim honderd geïnteresseerden werden woensdagavond verwelkomd door wethouder Ed Anker op de publieksbijeenkomst over de Spoorzone Zwolle in AOC De Groene Welle. Op hoofdlijnen zijn bewoners bijgepraat over de ontwikkelingen in het stationsgebied. Concreet gaat het om het verplaatsen van het busstation van centrumzijde naar de zuidzijde van het station. Hier wordt een nieuw busplatform gebouwd met een busbrug. Ook zijn oplossingen voor het stallen van fietsen in het stationsgebied besproken en konden Zwollenaren meedenken over hoe de stationspleinen aantrekkelijk kunnen worden ingericht en over maatregelen om de overlast langs de looproute naar Windesheim te verminderen.

Vlot en veilig overstappen

Het busplatform krijgt haltes van verschillende lengtes, zodat er genoeg plek is voor standaard bussen én voor langere bussen. Met 23 haltes is er genoeg ruimte om de bussen gelijktijdig aan te laten komen, zodat reizigers makkelijk en veilig kunnen overstappen. Daarmee voldoet het platform aan de eisen en wensen van de provincie, die verantwoordelijk is voor het busvervoer in Overijssel, en van de busvervoerders. Ook de overstap van trein naar bus en andersom wordt straks makkelijker: het busplatform krijgt een rechtstreekse opgang vanuit de reizigerstunnel.

Uitwerking ontwerp

De komende maanden wordt in overleg met alle betrokkenen het ontwerp verder uitgewerkt en aan B en W en de gemeenteraad voorgelegd. Dan wordt duidelijk hoe het busplatform in de omgeving wordt ingepast en hoe het er uit gaat zien. Eind 2016 kan naar verwachting de aanbesteding van start gaan. Het nieuwe busplatform moet in september 2018 klaar zijn.
Voor meer informatie over Spoorzone Zwolle: www.zwolle.nl/spoorzone

In de Spoorzone werken de gemeente, provincie Overijssel, NS Stations en ProRail samen aan de verdere verbetering van de vervoersknoop Zwolle en de ontwikkeling van het stationsgebied tot een aantrekkelijk gebied om te wonen, werken en te verblijven.

Gepubliceerd op