Werkzaamheden in Zwolle in het weekend van 5 tot 7 juni

ProRail werkt in het weekend van 5 tot en met 7 juni aan het spoor in Zwolle. We sluiten het nieuwe opstelterrein ter hoogte van Hogeschool Windesheim aan op het hoofdspoor. Aan de oostkant van het station werken we aan de bovenleidingen.
Opstelterrein bij Windesheim Zwolle

Een nieuw opstelterrein

Op het opstelterrein bij Windesheim worden treinen geparkeerd zodat vervoerders deze kunnen onderhouden en schoon kunnen maken. Door op het opstelterrein extra sporen aan te leggen, kunnen hier meer treinen tegelijkertijd terecht. Maandag 15 juni wordt het nieuwe opstelterrein in gebruik genomen. Er kunnen dan vier keer zoveel treinen worden opgesteld als voorheen.

Gevolgen voor het treinverkeer

De werkzaamheden aan de oost- en westzijde van het station in Zwolle hebben invloed op het treinverkeer van NS en Blauwnet. Check daarom voordat je op reis gaat de reisplanner.

Zwolle als spoorknooppunt

Zwolle is na Utrecht het tweede spoorknooppunt van Nederland. We zijn volop aan het werk om het spoorknooppunt te verbeteren en uit te breiden. Naast de aanleg van het nieuwe opstelterrein verdubbelen we de sporen tussen Zwolle en Herfte, en bouwen we een vrije spoorkruising bij Herfte.

 

Gepubliceerd op