Enschede Drienerlo officieel Enschede Kennispark

Nieuws

15 december 2015

Station Enschede Drienerlo heet vanaf nu officieel Enschede Kennispark. Gisteren luidden gemeente, innovatiecampus Kennispark, NS, ProRail en provincie Overijssel de nieuwe naam in met een sneeuwballenfeestje voor de duizenden ondernemers, medewerkers en studenten die het station dagelijks gebruiken.

De sneeuwballen symboliseren het versterkende effect dat innovatiecampus Kennispark heeft op de regionale en landelijke economie. Op de innovatiecampus trekken bedrijven en mensen elkaar continue aan waardoor Kennispark nu een dynamische locatie is. Waar ruim 400 bedrijven en 6.000 medewerkers werken aan de ontwikkelingen van innovaties die het verschil maken.

Waarom een nieuwe naam?

Station Enschede Kennispark ligt in het hart van innovatiecampus Kennispark: de grootste innovatiecampus van belang voor de Nederlandse economie. De afgelopen jaren is er een flinke toename van het aantal reizigers dat gebruik maakt van de trein om Kennispark te bereiken. Ook stimuleren verschillende partijen die in het Kennispark zijn gevestigd, het reizen met de trein. De nieuwe stationsnaam draagt bij aan de herkenbaarheid van deze innovatiecampus voor de treinreiziger die Kennispark als reisbestemming heeft.

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers