Goederentreinen op zijspoor gezet

Nieuws

31 mei 2016

Het spreekwoord 'op een zijspoor zetten' krijgt in Coevorden een ronduit positieve betekenis. Goederentreinen rangeren straks niet langer in het centrum van de stad, maar ze rijden via een zijspoor in een keer naar de Euroterminal. Zo werkt ProRail mee aan een rechtstreekse verbinding naar het bedrijventerrein Europark.

Wachtspoor

Op de spoordijk tussen het Afwateringskanaal en het Coevorden-Vechtkanaal, net ten zuiden van Coevorden, legden we eerder al een extra spoor aan. Dit nieuwe spoor namen we op 5 mei met de reizigerstreinen van Arriva tussen Zwolle en Emmen in gebruik. Het ‘oude’ spoor bouwen we dit weekend verder om tot een zogenaamd wachtspoor voor goederentreinen. Dit wachtspoor sluit straks aan op de nieuwe spoorbrug over het Coevorden-Vechtkanaal dat in opdracht van de provincie Drenthe gebouwd wordt. De Bentheimer Eissenbahn zorgt voor de aanleg van het spoortraject op het terrein van het Europark áchter de brug. Het totale project is in het voorjaar van 2017 gereed.

Vervangend vervoer

In verband met de aanleg van het wachtspoor voor goederentreinen én werkzaamheden voor het project Almelo-Hardenberg rijden er bussen in plaats van treinen tussen Marienberg en Coevorden op woensdagavond 1 juni (vanaf 23:00) en van donderdag 2 t/m zondag 5 juni bussen in plaats van treinen tussen Ommen en Emmen.

 

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers