Live: het Groene Station Utrecht Centraal

Ooit een station in een station gezien? Het kan op Utrecht Centraal! Daar vind je deze week Het Groene Station van Radio 2. Alle programma's worden vanaf het drukste station van het land uitgezonden. Er is van alles te beleven en bekende DJ's voeren opdrachten uit op het gebied van energie, afval, vervoer en consumptie. Waarom?

Daarom!

Omdat het vrijdag 9 oktober de Dag van de Duurzaamheid is! De DJ's zitten op Utrecht Centraal in een winkel van NS en strijden om het groenste gedrag. Met elkaar en ook met reizigers. Met veel muziek, een Energy Floor en nog veel meer. De groenste DJ is vrijdagavond bekend. Kom je kijken?

Hoe groen zijn wij?

Reizen met de trein is sowieso goed voor het milieu. En er gebeurt meer. Op Utrecht Centraal zit maar liefst 4 kilometer LED-verlichting in het nieuwe dak en in enkele perronkappen zitten zonnecellen. De opgewekte energie gebruiken we voor liften, roltrappen en voor ... de LED-verlichting. Zo is de cirkel rond. Dat doen we op zoveel mogelijk stations. ProRail wil in 2020 dat 100% van alle energie duurzaam is opgewekt of ingekocht. En dat we jaarlijks 65 kiloton CO2 besparen ten opzichte van 2010. Dat staat gelijk aan 7.500 huishoudens. Al met al best groen dus.  

 

 

Gepubliceerd op