Museum van Soufiane Touzani is open!

Op Utrecht Centraal heeft ProRail een wachtruimte omgebouwd tot tijdelijk museum. En wel van freestyle voetballer en televisiepresentator Soufiane Touzani. Hij stelde een sportieve, creatieve en bijzondere collectie samen. Dus ga een kijkje nemen op perron 11/12.

Museum van Soufiane Touzani op Utrecht Centraal is open!

Opgerolde sokken

Het mini-museum van freestyle voetballer en televisie presentator SoufianeTouzani is gericht op sport en spel.  Zoals hij zelf vroeger sokken oprolde tot een bal zo vindt hij in het depot nog meer creatieve oplossingen om toch te kunnen sporten of spellen te kunnen spelen. Naast zelf gemaakte spellen vind je in het Museum van Soufiane ook een bijzondere collectie sportshirts en objecten van Orlando Pirates, de oudste voetbalclub van Zuid Afrika. Het Museum van Soufiane is open tot en met 24 september.

Vier tijdelijke stationsmusea

De verborgen schatten van het Tropenmuseum, Afrika Museum en Museum van Volkenkunde komen deze zomer naar je toe. Op vier treinstations worden in de transparante wachtruimtes op perrons tijdelijke musea ingericht. Het museum Soufiane is na het museum van Kenny B  op station Arnhem Centraal en Floortje Dessing op station Leiden het derde mini-museum van het project ‘Museum van…’. Deze bijzondere musea worden mogelijk gemaakt door ProRail, NS en Bankgiro Loterij. Je kunt ze gratis en gewoon voor, tijdens of na je reis bezoeken.

Prettig wachten

Op stations komt alles samen, je komt er mensen uit alle windstreken tegen. Door deze mini-musea krijgen  reizigers  een inkijkje in de wereldwijde culturele verschillen en overeenkomsten. Want op verschillen na zijn we allemaal hetzelfde. Het verruimt je blik en is een inspirerend tijdverdrijf terwijl je op de trein wacht. ProRail wil dat reizigers snel hun weg vinden op stations en prettig kunnen wachten. Daarom is de inrichting van de perrons met meubilair, bewegwijzering en reisinformatie overal hetzelfde. ProRail is pro helderheid, maar anti eenheidsworst. We willen dat er ook ruimte is voor verrassing, verbinding en inspiratie voor reizigers. Meer over ons programma vind je op prorail.nl/prettigwachten

Volgende stops: Zwolle en Amsterdam

Na station Utrecht reist het project ‘Museum van…’ verder naar station Zwolle. Daar opent van 28 september t/m 22 oktober presentator Filemon Wesselink zijn  mini-museum. De reis eindigt op 25 oktober in Amsterdam in het Tropenmuseum met het mini-museum van presentatrice Yvette van Boven.

 

Gepubliceerd op