Nieuwe liften station Maastricht Randwyck klaar

Ze zijn sneller, comfortabeler en beter bestand tegen vandalisme. Bovendien kun je nu ook naar buiten kijken. Een week eerder dan gepland, zijn de nieuwe liften op station Maastricht Randwyck in gebruik genomen

Eind augustus startten de werkzaamheden om de liften te vernieuwen en werden de liften buiten gebruik gesteld. In iets meer dan tweeënhalve maand zijn de oude liften verwijderd, de nieuwe geïnstalleerd en de liftschachten deels transparant gemaakt. Hierdoor valt er nu daglicht naar binnen en is de sociale veiligheid verbeterd. Mensen kunnen nu immers zien wat er in de lift gebeurd. Na zorgvuldig en grondig testen zijn de liften vanmiddag in gebruik genomen. 

In 10 jaar 100 liften op 30 stations

Stations moeten goed bereikbaar zijn, voor iedereen. En om dat in de toekomst zo te houden, vervangt ProRail de liften die aan het einde van hun levensduur zijn. ProRail gaat de komende 10 jaar zo’n 100 liften vervangen, op 30 stations. De nieuwe liften die geplaatst worden zijn sneller, comfortabeler en beter bestand tegen vandalisme.

Gepubliceerd op