ProRail en Havenschap Moerdijk gaan voor HALI-B

Nieuws

13 juli 2016

Niemand kan er omheen nu het met koeienletters op een bord staat: samen met het Havenschap Moerdijk gaan we werken aan de beveiliging en verbetering van diverse overwegen in de haven van Moerdijk.

Het bord werd vanmiddag onthuld door Ferdinand van den Oever, directeur Havenschap Moerdijk en InĂ©s Plasmans, regiodirecteur van ProRail die daarmee de samenwerking officieel bekrachtigden. Dit betekent dat 5 overwegen uitgerust gaan worden met een HALI-B. Dat zijn half-automatische lichtinstallaties met (spoor)bomen. Half-automatisch betekent dat de machinist voor de overweg stopt en met een druk op de knop de overweg activeert zodat de trein veilig kan passeren.

Groei

De haven van Moerdijk groeit. Om die groei en het bijbehorende verkeer veilig mogelijk te maken is aanpassing van de overwegen in  de Middenweg en Orionweg noodzakelijk. Het Havenschap Moerdijk en ProRail hebben gezamenlijk alle overwegen in het havengebied met de omringende wegen in kaart gebracht. Beide partijen nemen hun verantwoordelijkheid en zorgen zo voor een vlotte en veilige afhandeling van goederen over spoor, weg en water.

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers