ProRail Profiel: Planontwikkelaar

‘Jullie doen toch iets met het spoor en stations?’ Dat klopt! Wat we precies doen en wie er hard achter de schermen werken, zie je in een serie ProRail Profielen. Deze keer vertellen we je over het werk van een planontwikkelaar. Kijk je mee?

ProRail Profiel - Planontwikkelaar Martin de Vries

Zoektocht

ProRail is verantwoordelijk voor het spoorwegnet van Nederland: aanleg, onderhoud, beheer en veiligheid. We verdelen ook als onafhankelijke partij de ruimte op het spoor, regelen het treinverkeer, bouwen en beheren stations en leggen nieuwe sporen aan. Om dit te kunnen doen worden heel veel plannen gemaakt. We liepen een dagje mee een van de planontwikkelaar van de afdeling Railtechniek: Martin de Vries. Hij onderzoekt samen met de vervoerders, gemeente, provincie en omwonenden hoe onze plannen voor het treinverkeer in die regio passen bij hun wensen en bij de omgeving. 
 

Meer profielen

Benieuwd naar de verhalen van andere ProRailers? Bekijk de video's van onder andere bouwmanager Maarten, projectmanager Karin, inspecteur Pieter, BOA's Paul en Johan, trainee Rinka en Spoorbouwmeester Bert. Je vindt ze op deze pagina.

Gepubliceerd op