Seinstoring tussen Deurne en Venlo

Monteurs zijn hard op zoek naar de oorzaak van een seinstoring tussen Deurne en Venlo. Sinds vrijdagochtend 9:00 uur ligt daar het treinverkeer stil. ProRail betreurt de overlast en adviseert reizigers de reisplanner goed in de gaten te houden.

Wat is een seinstoring? Een uitleg over deze storing in animatie

Omdat het niet duidelijk is wat er kapot is, zijn monteurs bezig kabels en leidingen door te meten en worden de kasten en seinen langs de baan stuk voor stuk gecontroleerd. Pas als duidelijk is wat er precies kapot is, kunnen we aangeven hoeveel tijd er nodig is om het te repareren en wanneer de treinen weer kunnen rijden. Tot die tijd worden er bussen in plaats van treinen ingezet.

Monteurs

Wat is een seinstoring?

De seinen langs het spoor geven aan of een trein kan doorrijden of moet stoppen. Bij een groen sein is het spoor vrij en kan de trein verder rijden. Bij een rood sein moet de machinist stoppen. Als een sein rood blijft terwijl daar geen reden voor is, spreken we van een seinstoring. Dat kan verschillende oorzaken hebben. Het sein zelf kan kapot zijn, maar het kan ook zo zijn dat de er problemen zijn met de verbinding of de stroomvoorziening.

Publicatie: vrijdag 9 maart 2018

Gepubliceerd op