Nieuwsberichten

Bezoek de Spoorlopercontainer in Venlo

Hoe gevaarlijk is het om dicht langs het spoor te lopen? Je kunt het veilig ervaren in onze Spoorlopercontainer. Op zondag 26 mei is ProRail aanwezig met de Spoorlopercontainer bij 112 On Wheels in Venlo. Je kunt er ook de voertuigen van onze incidentenbestrijders bekijken. Voor kinderen zijn er mooie bouwplaten van de materiaalwagen en het bergingsvoertuig.
Gepubliceerd op

Collectie van ruim 300 kunstwerken op de Nederlandse stations in beeld

Kunstwerk op station Zoetermeer
Stations en hun omgeving zitten vol bijzondere kunst. Op initiatief van ProRail, NS en Bureau Spoorbouwmeester zijn ruim 300 kunstwerken in en rond de stations in kaart gebracht. De collectie bestaat uit een bonte mix van allerlei kunstwerken, van pastelschilderijen en kleurig glas-in-lood tot moderne lichtkunst. Wat de werken verbindt, is dat ze de reiservaring versterken en veraangenamen met verbeelding, inspiratie en humor.
Gepubliceerd op

Meer investeren in spoorgoederenvervoer

ITF Leipzig
De politiek is aan zet om het internationale goederenvervoer beter te faciliteren. “Belangrijk is dat er geïnvesteerd wordt in betere infrastructuur en dat de regelgeving versimpeld en verbeterd wordt”. Dat zei ProRail CEO Pier Eringa tijdens de International Train Forum (ITF), die van 22 tot en met 24 mei in Leipzig georganiseerd wordt. Om het goederenvervoer in Europa verder te stimuleren heeft hij afspraken gemaakt met zijn collega’s uit andere Europese landen.
Gepubliceerd op