Werkzaamheden aan het spoor rond 23 juli

Met het mooie weer zit de vakantiestemming er goed in, maar niet bij iedereen. Juist in deze periode van minder dagelijkse reizigers, werkt ProRail hard aan de vernieuwing van het spoor. Ga jij dit weekend met de trein? Houd rekening met werkzaamheden en plan je reis altijd voor vertrek.
Werkzaamheden Utrecht Centraal
Werkzaamheden Utrecht Centraal

Vernieuwing station Amersfoort 

Op station Amersfoort werken we 9 dagen lang aan de perrons bij spoor 4 en 5. Daarnaast passen wij ook de bestrating aan en het perronmeubilair. Daardoor kunnen reizigers makkelijk de trein in- en uitstappen en voldoen wij aan de Europese norm die daarvoor geldt. Delen van de perrons worden opengebroken en de keerwanden worden herplaatst of verwijderd. Dit betekent dat het station van 23 juli tot 1 augustus iets minder toegankelijk is voor de reizigers.

Barneveld Noord - Ede Wageningen & Amersfoort - Apeldoorn

ProRail werkt aan maatregelen voor meer ruimte in de dienstregeling op de Valleilijn (Amersfoort - Ede-Wageningen) en vernieuwt een deel van het spoor.  Om treinen veilig sneller te kunnen laten rijden, zijn er spooraanpassingen nodig. We passen seinen, wissels, bovenleiding en beveiliging aan. Deze werkzaamheden vinden komend weekend plaats, maar ook in de weekenden van week 30, 35 en 38. 

Uitgeest - Beverwijk 

Wij vernieuwen de bovenleiding bij station Beverwijk. Eens in de zoveel tijd is dat nodig, want alles wat buiten ligt en veel wordt gebruikt, slijt. Zo voorkomen we storingen en onveilige situaties in de toekomst en zorgen we voor veilig en betrouwbaar treinverkeer.

Alphen aan den Rijn (23 juli t/m 31 juli)

Op station Alphen a/d Rijn werken we dit weekend aan het verhogen van de perrons. De perrons worden verhoogd naar de Europese norm van 76 cm. Door de perrons gelijkvloers te maken met treinen, wordt het in- en uitstappen in de toekomst gemakkelijker, ook voor mensen die minder goed ter been zijn. Lees er meer over op prorail.nl/toegankelijkheid. In verband met deze werkzaamheden is het station niet toegankelijk. 

Naast de werkzaamheden rond station Alphen a/d Rijn ook nog op de volgende plekken:

  • Station Leiden Centraal: vervangen natuursteen op perron 1 en 2
  • Station Leiden Lammenschans: aanpassen van perrons
  • Aanleg van spooronderdoorgang Kanaalweg
  • Zoeterwoude: werkzaamheden aan het spoor
  • Nabij de Gouwebrug vinden er bovenleidingswerkzaamheden plaats

Meppel en Koekange

Dit weekend vernieuwen we ook de wissels ten zuiden van station Meppel en in Koekange, tussen Meppel en Hoogeveen. Hierdoor is er in het weekend van 23 en 24 juli geen treinverkeer mogelijk tussen Zwolle en Hoogeveen/Steenwijk.

Utrecht

Rondom Utrecht wordt er ook dit weekend weer hard gewerkt. We vernieuwen perrons, wissels, seinen en bovenleidingen. Tussen eind mei en eind augustus staan er flinke werkzaamheden op en rond Utrecht Centraal op de planning. Deze werkzaamheden hebben effect op het treinverkeer van en naar Utrecht in diverse richtngen. Meer informatie over de werkzaamheden rondom Utrecht Centraal station is te lezen in het nieuwsbericht 'Zomerwerkzaamheden: ProRail verbouwt 't hart van Utrecht Centraal'.

Maastricht

Dit weekend vindt er onderhoud aan de perronoverkapping op station Maastricht plaats. Zo wordt onder meer de dakbedekking vernieuwd en worden de kappen opnieuw geschilderd. De werkzaamheden zijn verspreid over meerdere weekenden, bekijk het overzicht van deze weekenden.

Drie maanden vooruit

ProRail werkt ook in 2016 continu aan het onderhouden en verbeteren van het spoor. Op deze kaart vind je alle geplande werkzaamheden met treinhinder, ook voor de komende drie maanden. De reisplanner van de vervoerder is tien dagen van tevoren bijgewerkt. Daarin staat wat onze werkzaamheden voor jouw treinreis betekenen. Check je reisplanner dus voor vertrek! Ben je nieuwsgierig naar hoe spoorvernieuwing tot stand komt? Het tienstappenplan(link is external)laat zien hoe het werkt; van het idee tot het moment dat de treinen weer gaan rijden.

 

Gepubliceerd op