Praktische informatie : Objectgegevens en tekeningen

Het spoor goed beheren kan alleen als de informatie over het spoornetwerk betrouwbaar en actueel is. Zo kunnen we bijvoorbeeld storingen beter voorkomen en onderhoud nauwkeurig plannen. Ook voor analyses na calamiteiten zijn betrouwbare gegevens van belang. Werk jij aan het spoor? Geef wijzigingen dan altijd tijdig aan ons door.

Wijzigingen

Wijzig jij als opdrachtnemer iets aan de spoorweginfrastructuur? Dan moet je deze wijzigingen aan ons doorgeven, volgens het proces dat beschreven is in de HDL00028. Dit geldt zowel voor wijzigingen in de infrastamdata als voor wijzigingen in de technische documentatie. Wijzigingen lever je aan via de SAP Portal. Toegang tot de portal regel je zo. ProRail verwerkt na een check de ontvangen gegevens in SAP.

Infra-informatie

Van alle spoorobjecten en assets die ProRail beheert, registreren we infra-informatie. Zodat we weten wat voor soort object het is. En wat de locatie, samenstelling en eigenschappen ervan zijn. De informatie over een infra-object noemen we ook wel infrastamdata. Daarnaast beheren we technische documentatie. Tijdige en juiste registratie van de infrastamdata en technische documentatie is erg belangrijk.

Wijzigingen in tekeningen van het seinwezen

Tekeningen van het seinwezen worden beheerd door RIGD-LOXIA. Dit is een alliantie van ProRail, Movares en ARCADIS. RIGD-LOXIA zorgt voor betrouwbare railinfragegevens. Verander je iets in tekeningen van het seinwezen? Meld dat dan rechtstreeks bij RIGD-LOXIA. De verkeersleiding voert de aanpassingen door. Kijk op de website van RIGD-LOXIA voor meer informatie.

Wijzigingen in ‘as-built-tekeningen’

Constateer je kleine afwijkingen van de 'as-built-tekeningen'? Geef die dan door via Plandix. We houden je op de hoogte van de afhandeling van jouw melding. Vragen over jouw gemelde afwijkingen of over Plandix? Mail dan naar afca@rigd-loxia.nl.

Contact met ProRail

Heb je vragen over objectregistratie of technische tekeningen in SAP? Neem dan contact met ons op. 

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers