Veel zomerwerk op de planning

Ook deze zomer werken we op verschillende plekken aan spoor en stations. Dit jaar meer dan ooit. Reizigers dienen rekening te houden met minder of geen treinen en omwonenden met eventuele overlast.

Lees meer

Samenwerken aan het spoor : Toegang tot applicaties

Bedrijven die met of voor ProRail werken, hebben informatie van ProRail nodig om hun werk goed te kunnen doen. Speciaal voor hen ontwikkelt ProRail een aantal digitale applicaties. Die geven toegang tot, soms bedrijfsgevoelige, informatie. Via een persoonlijk ProRail-account kun je hiermee werken.

Applicaties van ProRail

Met onze applicaties kun je bijvoorbeeld het volgende doen:

  • Informatie-assets: het opvragen over kabelgeulen, landelijk telecommunicatienetwerk, seinen, wissels, overwegen en andere assets, exacte spoorligging in X-, Y- en Z-coördinaten en geografische informatie over het spoor, inclusief de omgeving.
  • Actuele situatie: inzicht krijgen in bijvoorbeeld uitgestelde infraherstellingen, het verloop van de eigen treindienst en real-time informatie over spoor, wissels en seinen.
  • Ondersteuning planning: bijvoorbeeld het aanvragen in de verkeersleidingfase, afstemmen van infraonttrekkingen, plannen van routes en materieel en afstemming buitendienststellingen van het spoor.Documentatie inzien over bijvoorbeeld capaciteitsverdeling en infrastructuur, spoorbeveiliging en bedienvoorschriften voor de verkeersleidingsposten.
  • Het analyseren van bijvoorbeeld treinprestaties, het registreren van treinvertragingen en veiligheidsincidenten.
Bekijk: Toegang tot applicaties van ProRail

Wie werken met onze applicaties? 

Dat zijn bedrijven die rechtstreeks voor ProRail werken. Maar ook bedrijven die indirect voor ons werken. Bedrijven die in opdracht van een ander bedrijf werk doen voor ProRail moeten toegang aanvragen bij hun opdrachtgever.  

Ook bedrijven met een zogeheten ‘dubbelrol’ komen in aanmerking. Bijvoorbeeld als jouw bedrijf zowel spoorvervoerder als aannemer is. Jouw bedrijf is in elk geval ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. 

Account aanvragen

Een ProRail-account aanvragen kan alleen de administrator van je bedrijf. De administrator regelt nieuwe aanvragen en beheert de uitgegeven accounts. Wil je weten wie jouw administrator is? Raadpleeg dan de interne website van jouw onderneming. Werkt niet jouw eigen bedrijf, maar je opdrachtgever voor ProRail? Dan regelt de administrator van je opdrachtgever de toegang tot ProRail-applicaties.

Hoe krijg je toegang? 

Je kunt toegang krijgen tot onze applicaties met een persoonlijk ProRail-account. Via zo’n account is geregeld welke applicatie iemand kan gebruiken. Soms heeft iemand toegang tot meerdere applicaties. Dat hangt af van de functie. Per bedrijf worden vaak meerdere ProRail-accounts uitgegeven.

Heeft jouw bedrijf (nog) geen administrator van ProRail-accounts? Vul dan een van onderstaande formulieren in. Als ProRail het formulier binnen heeft, bekijken we of jouw bedrijf in aanmerking komt voor gebruik van onze applicaties.

Werkvelden

Kijk eerst tot welk werkveld jouw bedrijf behoort. Kies vervolgens het bijbehorende formulier.

Werkveld A

Aannemers (bouw en onderhoud), gemeenten, ingenieurs- en adviesbureaus voor railinfra, universiteiten en HBO’s, leveranciers van assets, telecombedrijven en meetbedrijven.

Werkveld B

Brandweer en Nationale Politie.

Werkveld C

Communicatiebureaus, havenbedrijven, materieel onderhoudsbedrijven, overheid, provincies, railoperators, verladers, vervoerders (spoor) en wagoneigenaren.

Werkveld D

Ontwikkelaars- en projectpartners ICT.

Werkveld E

Leveranciers, adviseurs, projectmanagers en samenwerkingspartners voor facilitaire diensten van bemenste locaties van ProRail, die in beheer zijn van de afdeling Human Facility Management (HFM).

Contact

Als jouw bedrijf in aanmerking komt voor het gebruik van onze applicaties, dan nemen we contact op met het management van je bedrijf. Samen bepalen we welke applicaties nodig zijn voor uw bedrijfsprocessen en wie de administrator wordt. De administrator kan dan via het IDM-systeem van ProRail toegangsrechten aanvragen voor collega’s of samenwerkingspartners.

ICT-bedrijven

ICT-bedrijven werken bij ProRail vaak aan een ICT-project, waarvoor zij een projectaccount nodig hebben. ICT-bedrijven kunnen contact opnemen met hun projectmanager bij ProRail. De projectmanager kan een projectaccount voor je aanmaken.

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers