Samenwerken aan het spoor : Overheden

Alleen als we goed samenwerken, presteert het spoor optimaal. Daarom hecht ProRail veel waarde aan een goede relatie met bestuurders.

Wensen en mogelijkheden

De overheid kan ook als opdrachtgever op ons rekenen. Wil je een aanpassing laten doen in het spoor? Een station laten bouwen bij een nieuwbouwwijk? Of een overweg vervangen door een tunnel?

Minder geluid

Rijdende treinen maken geluid. Dit kan soms hinderlijk zijn voor mensen die naast het spoor wonen. Daarom nemen we maatregelen om geluid te verminderen én te voorkomen. Heb je hier, als medewerker van een regionale overheid, vragen over? Neem dan contact op met een accountteam. Wil je weten wat we al doen? Bekijk dan eens het Meerjarenprogramma Geluidsanering (MJPG).

Lees meer over dit programma

Afwegingsproces

In een zorgvuldig afwegingsproces onderzoeken wij de wensen en mogelijkheden. Ook de uitvoering is bij onze vakmensen in goede handen. Heb je plannen voor jouw gemeente of provincie? Neem dan contact met ons op. Onze regionale accountteams helpen je graag verder.

Wil je meer weten over het proces? Dit lees je in de Beschrijving Procedure Derdenwerken.

Beschrijving Procedure Derdenwerken

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers