Samenwerken aan het spoor : Overheden

Alleen als we goed samenwerken, presteert het spoor optimaal. Daarom hecht ProRail veel waarde aan een goede relatie met bestuurders.

Wensen en mogelijkheden

De overheid kan ook als opdrachtgever op ons rekenen. Wil je een aanpassing laten doen in het spoor? Een station laten bouwen bij een nieuwbouwwijk? Of een overweg vervangen door een tunnel?

Minder trillingen en geluid

Rijdende treinen produceren geluid, en soms ook trillingen. Dat kan als hinderlijk worden ervaren. Daarom treffen we maatregelen om hinder door geluid en trillingen te verminderen én te voorkomen. De overheid heeft daarvoor het Meerjarenprogramma Geluidsanering (MJPG) opgezet.

Lees meer over dit programma

Afwegingsproces

In een zorgvuldig afwegingsproces onderzoeken wij de wensen en mogelijkheden. Ook de uitvoering is bij onze vakmensen in goede handen. Heb je plannen voor jouw gemeente of provincie? Neem dan contact met ons op. Onze regionale accountteams helpen je graag verder.

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers