TunnelAlliantie : Onderdoorgang bouwen

De TunnelAlliantie is een samenwerking tussen bijvoorbeeld gemeente of provincie (de initiatiefnemer), ProRail en aannemers die voor ons spooronderdoorgangen bouwen. Die aannemers zijn door ons specifiek erkend voor deze werkzaamheden.

Bij dit soort projecten zorgt de gemeente of de provincie voor de financiering. De werkwijze van de TunnelAlliantie is helemaal afgestemd op deze partijen, zodat er meer rolduidelijkheid is, meer kwaliteit en meer betrouwbaarheid. De afgelopen jaren heeft de TunnelAlliantie al zichtbaar geleid tot minder hobbels in het project, een efficiëntere manier van werken en daarmee lagere kosten.

Tunnel bouwen?

Wil je in jouw omgeving een onderdoorgang onder het spoor door bouwen? Neem dan contact op met een van de regionale accountteams. Er wordt een intakegesprek georganiseerd en we betrekken dan de TunnelAlliantie erbij. We vertellen je exact wat de voordelen zijn van de TunnelAlliantie en hoe het werkt.

Wil je nu al meer weten? Hieronder vind je twee documenten die wellicht al veel duidelijk maken.

Werkwijze van de TunnelAlliantie (pdf) Werkwijze van de TunnelAlliantie (pdf)

Productenlijst TunnelAlliantie (pdf) Productenlijst TunnelAlliantie (pdf)

Goed om te weten

De initiatiefnemer besluit of deze werkwijze wordt toegepast. Ervaring leert dat daar vaak voor wordt gekozen als het gaat om een ‘standaard onderdoorgang’. Bij complexere projecten, bijvoorbeeld als de onderdoorgang naast een station moet komen, is de werkwijze van de TunnelAlliantie minder geschikt.

Aannemers

Aannemers die deel willen nemen aan de aanbesteding voor spooronderdoorgang-projecten moeten vooraf erkend zijn. Hierdoor kunnen we onderdoorgangen bouwen met partijen die de juiste kennis en ervaring hebben. Zij komen op de lijst ‘erkende aannemers TunnelAlliantie’.

Lees meer hierover Lees meer hierover

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers