Samenwerken aan het spoor : Vervoerders

Het spoor verbindt mensen, steden en bedrijven. ProRail is verantwoordelijk voor dat spoor. Wij maken het mogelijk dat miljoenen reizigers en goederen elke dag via het spoor kunnen reizen. Veilig, snel, comfortabel en duurzaam.

De tekst op deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op: 10 april 2024.

Spoorwegondernemingen – de bedrijven die personen en goederen vervoeren – zijn onze belangrijkste klanten. Samen zorgen we ervoor dat treinreizigers prettig kunnen reizen, en goederen efficiënt worden vervoerd.

Starten als spoorwegonderneming

Heb je interesse om als spoorwegonderneming gebruik te maken van het spoor? In ons Logistiek Portaal vind je relevante informatie en documenten over de toegang tot het spoor. Vraag toegang tot dit portaal aan bij onze accountmanagers. Zij staan je graag te woord.

Bestaande klant?

Ben je al klant van ProRail? Ga dan naar je persoonlijke pagina in het Logistiek Portaal. Daar heb je toegang tot alle relevante informatie en documenten. Geen toegang tot het portaal? Vraag dan een account aan.

Welke vervoerder rijdt op welke concessie?

Je vindt het op deze kaart. Goederenvervoerders zijn niet gebonden aan specifieke trajecten, maar kunnen gebruik maken van het gehele spoornetwerk.

Duurzaam spoorgoederenvervoer

Het spoor verbindt mensen met hun woon- en werkplek. Steden met andere steden. Maar het spoor verbindt ook onze havens met de industriële centra in Europa. Er gaan veel goederen over het Nederlandse spoor. Daarom werkt ProRail hard aan een duurzaam en innovatief spoorgoederenvervoer.

Lees er meer over

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers