Werkzaamheden op en rond Amersfoort Centraal

We werken in Amersfoort om het belangrijke knooppunt klaar te maken voor de toekomst. Treinen rijden minder of helemaal niet, maar de stad blijft bereikbaar.

Lees meer

Netverklaring : Spoorgebonden diensten

Op grond van artikel 5 van Uitvoeringsverordening 2017/2177/EU moeten exploitanten van spoorgebonden diensten en dienstvoorzieningen hun aanbod publiceren via de Netverklaring van ProRail.

De tekst op deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op: 8 december 2023.

Informatie

Zij worden geacht de beschikbare informatie op hun eigen website te plaatsen en de hyperlink jaarlijks uiterlijk op 1 juli te delen met ProRail via netverklaring@prorail.nl, zodat deze tijdig kan worden opgenomen in de eerstvolgende nieuwe Netverklaring. In overleg kan de relevante infomatie eventueel ook in andere vorm aan ProRail worden verstrekt. Hiervoor - en voor overige vragen – kun je eveneens contact met ons opnemen via netverklaring@prorail.nl.

Model

Door de spoorwegsector is in samenwerking met de toezichthoudende instanties een model ontwikkeld. Dit model kan door exploitanten van dienstvoorzieningen worden gebruikt om de beschrijving van hun diensten en dienstvoorzieningen op te stellen. Dit model is in pdf te vinden op de website van Railnet Europe. De Word-versie vind je hier.

Europees portaal

De Europese Commissie heeft opdracht gegeven tot de bouw van een portaal, waarin exploitanten informatie over hun spoorgebonden diensten en dienstvoorzieningen kwijt kunnen. Het 'European Rail Facilities Portal' is in mei 2019 beschikbaar gekomen. Het gebruik ervan is optioneel. Je kunt het portaal benaderen via Railfacilitiesportal.eu. Meer informatie vind je in dit document.

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers