Netverklaring : Spoorgebonden diensten

Op grond van artikel 5 van de uitvoeringsverordening 2017/2177 moeten exploitanten een beschrijving publiceren van de spoorgebonden diensten en dienstvoorzieningen die zij aanbieden.

Model

Door de spoorwegsector is in samenwerking met de toezichthoudende instanties een model ontwikkeld. Dit model kan door exploitanten van dienstvoorzieningen worden gebruikt om de beschrijving van hun diensten en dienstvoorzieningen op te stellen. Dit model is in pdf te vinden op de website van Railnet Europe. De Word-versie vind je hier.

Diensten van overige exploitanten

In dit overzicht (pdf) vind je informatie over de spoorgebonden diensten en dienstvoorzieningen van andere exploitanten. Dit overzicht wordt nog verder aangevuld.

Europees portaal

De Europese Commissie heeft opdracht gegeven tot de bouw van een portaal, waarin exploitanten informatie over hun spoorgebonden diensten en dienstvoorzieningen kwijt kunnen. Het 'European Rail Facilities Portal' is in mei 2019 beschikbaar gekomen. Het gebruik ervan is optioneel. Je kunt het portaal benaderen via Railfacilitiesportal.eu. Meer informatie vind je in dit document.

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers